Fru Strandh

Relationstips #2 - Engagemang
Det dök upp en till sak i mitt huvud nu på morgonen angående relationer... Detta gäller kanske framförallt par som har hängt ihop länge och man kanske börjar bli lite bekväm. Men kan vara lika relevant för andra också!

Relationstips #2
Att anstränga sig för varandra och att fortsätta lära känna varandra tror jag är viktigt i en relation. En sak jag har tänkt på är att engagera sig i den andres intressen för att visa kärlek. Inte för att du kanske är super-intresserad av din partners intresse, sport eller hobby, men för att du älskar din partner och vill visa att du är engagerad i hans eller hennes liv.

Till exempel: Säg att det bästa din partner vet är att kolla på fotbollsmatcher på Tv, medan du älskar att gå i affärer och shoppa. Visst kan ni ägna er åt det ni tycker är roligt på eget håll, men jag tror det är både nyttigt för en själv och bra för relationen att visa intresse för den andres liv. Och självklart ska det vara ömsesidigt! Alltså sätter du dig och tittar på några matcher med popcorn, chips och hela köret med din partner, och denna följer sedan med dig ut och shoppar.

Om ni nu idag inte har det såhär, och du tycker din partner tittar på alldeles för många matcher utan att följa med dig och shoppa, sätt dig då inte och sura i ett hörn! Utan sätt dig ner och prata med din partner. Denne kanske inte ens har tänkt tanken utan är jättenöjd med livet som det är. Kommunikation är så jätteviktigt!

Min man och jag har gjort en deal att om han tittade på Twilight-serien med mig, så skulle jag titta på några filmer med riktigt överdriven humor med honom. Jag tycker sådana här filmer är hemska för det mesta , men jag gör det gör hans skull, för att han tycker dem är roliga. Och han tittar på Twilight för min skull, för att jag tycker dem är bra. (Han har faktiskt erkänt att femte filmen var ganska bra!) Han har även följt med mig till stallet flera gånger, några gånger på lektion och nästan alla gånger på tävling sedan jag flyttade hit. Innan, när jag hade medryttarhäst, följde han med och red själv också! Han tycker nog hästarna är bra mycket roligare än Twilight, men han gör både och för att han älskar mig. Och ibland kan man till och med upptäcka ett nytt intresse genom detta! Jag provade att spela Minecraft eftersom min man gillar det, och det är ju faktiskt skitkul!

Det är fantastiskt om man både kan hitta intressen som är gemensamma och engagera dig i partners egna intressen. Det ger så mycket att göra saker tillsammans! Mina föräldrar paddlar kajak sen ett tag tillbaka på somrarna. ;) Så iväg med er och fråga vad er partner skulle vilja att ni engagerade er i eller följde med på! Lycka till!
Syster hälsar på!
Nu är min älskade och saknade syster Ida äntligen här och hälsar på hela helgen! Hon kom igår kväll och har redan förälskat sig i vår katt. Idag har vi än så länge bara slappat och igår såg vi på film och hade fredagsmys. Det är så mysigt att ha henne här! Daniel har lärt oss Rubiks kub och vi har varken borstat tänderna eller diskat efter frukosten. En riktig lördag med andra ord!
 
Vi ska nog iväg på 25-årsfest för vår kompis Sarah snart, i alla fall Daniel och jag. Får se om Ida vågar följa med och träffa alla konstiga falköpingsbor? ;)
 
Ikväll ska jag på bio men min man och min syster, vi ska se del två av Hunger Games! Så sjukt spännande, har inte läst böckerna så jag vet inte alls vad som händer. It's gonna be awesome! :D
Kattfoder och nytt jobb
I förra veckan köpte vi äntligen en stor påse kattfoder till Stina, foder som hon verkligen gillar, nästan lite för mycket. ;) Hon fick vanliga Friskies i början, för det har hon ätit hos de förra ägarna. Men jag fick höra att det är för högt spannmålsinnehåll i de foder man köper i vanliga matbutiker, så vi har börjat kolla i djurbutiker efter ett nytt foder. Vi köpte en liten påse av något som hette Britt med laxsmak och bytte långsamt, men hon verkade aldrig riktigt gilla den. Maten låg ofta kvar länge, så vi bestämde oss för att testa en annan sort - Bozita. Det är gjord för kastrerade och steriliserade innekatter, men kyckling i. Hon hade gillat Friskies-fodret vi hade med kyckling så vi tänkte att hon kanske tycker bäst om det. Och det blev succé! Hon tycker om det här fodret så mycket att matskålen blir tom fort efter hon har fått mat, haha...
 
Både detta och fodret Britt som vi provade har som många andra kattfoder i djuraffären högre köttinnehåll. Detta är bättre för katten eftersom de är gjorda för att äta kött och inte kan ta upp näringen i spannmål. Man kan tycka att dessa foder med mer kött är dyrare, men katten behöver tydligen inte lika mycket mat för att få tillräckligt med näring då. :) Vi märker att Stina både har fått mjukare, finare päls och är mindre uppblåst i magen sen vi bytte från Friskies. Jag tror i alla fall att detta borde ha med fodret att göra? Kanske att hon har blivit innekatt också... Men nu har vi i alla fall köpt en större påse med Bozita och då fick vi en almanacka och pepparkaksformar på köpet också. Me like! Och katten också. ;)
 
Kan även berätta att min man Daniel äntligen har fått jobb också! Två jobb faktiskt! :D Både som vikarie på olika skolor runt om i Falköping och sen ska han få börja på hemtjänsten också. Så sköönt, äntligen! Tack gode Gud, som vi har väntat på att han skulle hitta något i alla fall. Vet inte om det kommer att gå ihop sig till en heltid sammanlagt, men det är ju helt klart en början. Han jobbade första gången idag på ett fritids och han trivdes jättebra. Imorgon kommer min syster hit och hälsar på, nu tänkte jag chilla lite och kanske spela Sims 3! ;)