Fru Strandh

Lite nya prylar
Idag var sista arbetsdagen för mig denna veckan - såå skönt! Är ledig imorgon eftersom det är Allhelgona. Så jag har tagit helg redan nu, och det känns som att det behövdes. ;)
 
Införskaffade lite nya grejer nu på eftermiddagen, till mig, till oss och till katten!
 
Ett pyjamas-linne till mig som jag köpte efter jobbet för ett tillgodokvitto som jag har haft i ungefär ett år, haha... Shoppa kläder är inte min grej! Men jag hoppas att det passar, orkade inte prova för jag hade lite bråttom till tåget. Sen när jag kom hem åkte vi och köpte en vattenskål till katten (hon har druckit ur en vanlig skål tills nu) och även lite godis och en ny sorts mat till henne. Sedan köpte vi små "hyllor" till vår garderob som funkade jättebra!
 
Lite utrymme till vantar, mössor och småväskor m.m. :) Toppen!
 
Och här ser ni vattenskålen bredvid matskålen som vi hade sen innan. Hoppas hon blev glad för en riktig katt-vatten-skål! ;)
Lunchrast
Nu har jag en liten fundering här... Till er läsare, vad vill ni helst läsa om? Vad är mest intressant och roligt? Mycket text, mycket bilder eller både och?

Jag vill gärna ha lite konstruktiv kritik för att veta hur jag ska forma min blogg. Och sen får ni gärna kommentera inläggen också! Har ni frågor, ställ dem i kommentarer så kanske jag svarar antingen där eller i ett nytt inlägg. Hade blivit jättetacksam om ni ville inspirera mig lite till vad jag mest ska skriva om!

Annars, ha en toppen-tisdag, så bloggar jag snart igen. Ikväll blir det dressyr-lektion för min del. :)
En oväntad familjemedlem
Dags att blogga igen kanske? Det här regelbundenhet på bloggandet är kanske inte min starkaste sida... Än!

Tänkte berätta lite om den senaste stora händelsen i vårt liv. Vi har fått möjligheten att rädda en liten katt! Hon är världens mysigaste och verkar trivas bra hos oss, fast hon bara bott här sen i fredags. Veckan förflöt ungefär som vanligt, förutom att min kollega en dag i veckan undrade om någon ville ha en katt och berättade historien. De hade en vuxen katt som inte fungerade så bra ihop med deras andra katter, och det hade gått så långt att de tänkte avliva henne. Hon fräste på de andra katterna (hennes vuxna ungar, naturligt att hon fräser på dem för att de ska lämna henne vid vuxen ålder) och hon hade även fräst på ägarna någon gång.
 
Och på grund av detta tänkte alltså hennes förra ägare avliva henne i helgen. Jag stod inte ut med tankten utan gick hem och pratade med min man. Vi bestämde oss för att om ingen hittade ett bättre hem till henne innan helgen, skulle vi ta hand om henne för att åtminstone se om det skulle funka. Annars skulle vi försöka hitta ett annat hem i efterhand.
 
Och så blev det alltså! I fredags åkte vi iväg och hämtade en kegris till katt som har bott hos oss sedan dess. Det har gått över förväntan bra. Hon får gå från utekatt till innekatt, men hon brukar tydligen föredra att vara inne så vi hoppas att det inte blir några problem. Hon verkade känna sig hemma här direkt, äter och dricker ordentligt, gör sina behov på lådan, klöser (nästan alltid) på klöspelaren istället för möblerna. Och helt ärligt, så är vi nog ganska förälskade i henne båda två! Är så glad för att få kunna rädda denna lilla katt, så jag hoppas verligen att det kommer fortsätta fungera såhär bra. :)
 
Här ser ni henne, Stina, som hon heter och troligt kommer få fortsätta heta eftersom hon lystrar så bra till namnet. Denna bild är från första kvällen hon kom till oss.
 
Bild på min man, Daniel, och Stina som kikar fram under armen på honom. Som sagt, hon känner sig som hemma! Den här bilden är fotad igår.
 
Annars har vi haft en bra helg, arbetat frivilligt på kyrkans Second Hand och sen slappat och kollat på film med hämtmat under lördagen. Idag var vi på gudstjänst i kyrkan och sen firade vi Daniels bror Andreas som fyllt år i veckan. Roligt!
 
Ha en toppenkväll alla underbara, värdefulla människor och djur därute. :)