Fru Strandh

Hopplektion och ledigt
Idag var jag så sjukt trött på morgonen! Tog hela förmiddagen att vakna ordentligt, haha. :P Det blev lite sent på tjejcellgruppen igår... Egentligen slutade vi i lagom tid men jag blev kvar och snackade med en kompis efteråt. Jag får väl helt enkelt säga såhär: Jag har för trevliga vänner och det finns alldeles för mycket att prata om! :) På gott och ont...
 
Hur som helst, så är jag ledig i två dagar nu. Fråga mig inte varför, jag hade nog tyckt det vart bättre att vara ledig torsdag och fredag, men nu är det alltså onsdag och torsdag. Tja, vad ska man säga, jag orkar inte ens försöka förklara för jag fattar det inte riktigt själv. Men jaja, ledigt är alltid gött! Jag kommer ägna tiden åt att greja här hemma, umgås med Daniel, rida och tävla, och kanske åka och köpa lite grejer vi behöver. Får se vad som hinns med men jag räknar med lördagen också. :)
 
Tävla ja! Den första maj kör vi igen, träningstävling på Falbygdens Ridcenter och jag är ju som bekant anmäld på ridskolehästen Monkey Love den här gången istället för Amols. Jag bestämde mig till slut för att bara hoppa 70 cm, det känns som att det får räcka eftersom det är första gången jag "tävlar" på honom. Det ska bli jätteroligt!
 
 
Idag var det hopplektion ute och jag hade Amols. Såhär ser han ut ovanifrån! Min fina lilla fux. :) <3 Verkligen synd att jag inte får hoppa honom högre! Jag trivs verkligen med honom, även om han kan vara lite krånglig ibland. Det gick ganska bra på lektionen idag, framförallt var det roligt! Det känns som att hälften av sprången blir riktigt bra men sen blir det också språng där jag faller tillbaka i gamla ovanor och själv hoppar "före" hästen. Alltså att jag reser mig i sadeln för tidigt... Det måste jag tänka på under tävlingen. Att det ska vara så svårt att få till det ibland. Man vet precis hur man ska göra i huvudet men man får ändå inte alltid till det. Träna, träna, träna!
Vilodag
Idag har vi haft en riktigt go söndag! Vi har egentligen massor att göra, men söndagar ska man faktiskt vila, det står ju i Bibeln! ;)
 
Så idag var vi i kyrkan som vanligt, Daniel åkte dit tidigare för han skulle sköta storbilden med sångtexterna. Efter en bra Gudstjänst och lite fika efteråt åkte vi hem och betalade räkningar snabbt (sådant måste man ju faktiskt göra i tid) och sen åkte vi ut till Daniels föräldrars stuga som vi fick låna lite! Daniel hade fått fisk av en kollega som varit ute på fisketur, så den tillagade vi med ett recept som vi aldrig provat förut. Vi la fisken i aluminiumfolie och slängde på lite lime och goda kryddor och sen la vi den på grillen. :) Till detta hade vi köpt potatisgratäng, och så hade vi vitlöksbaguette, tomat och champinjon. Nu låter det som att vi är värsta köksmästarna, men jag kan lova att det är vi inte! Men vi lär oss, skulle man väl kunna säga. Det var lite knepigt att rensa fisken men det gick till slut. ;)
 
 
Vi brukar oftast inte lägga ner så mycket tid på mat, men denna gången var det värt det. Det var så skönt att sitta ute i naturen och äta, och maten blev jättebra. Man saknar verkligen naturen när man bor inne i stan, det blir inte att man tar sig ut från stan tillräckligt ofta. Efter detta tog vi en promenad i skogen, jättemysigt! Det var så tyst, lugnt och skönt där ute vid stugen. I love it!
 
 
 
Medryttare!
Tjolahopp! Jag sitter och äter lite nu och har kommit hem från stallet, det nya stallet där jag utöver ridskolan kommer hålla till! :)
 
Ja, jag har alltså bestämt mig nu. Jag tog mig en funderare i veckan, kände efter lite och bestämde mig för att det fick bli det här stallet. Har jag berättat om det? Min kompis Julia kände en tjej vars familj har ett stall med många hästar. De både tävlar och föder upp egna hästar. Efter första floppen med hästen jag provred som bara stegarade sig, åkte jag hit i måndags. Det kändes bra efter måndagen men jag var inte helt säker... Så nu i veckan har jag bestämt mig, jag tror att jag kommer trivas bra här. Och efter att ha varit där igen idag är jag ännu mer säker, känns görbra! Jag fick träffa systern nu och red tillsammans med henne i paddocken. Jag fick rida igång en genomsnäll häst som hette Baxter åt henne och sen fick jag skritta av hennes häst Ruby. Hon ska nämligen tävla båda imorgon... Om jag ville fick jag rida Magnum själv också, men jag skulle inte ha hunnit stanna så länge även om jag var sugen på det. ;) Magnum var den hästen som jag fick prova i måndags. Han är också genomsnäll, nästan lite för snälla är dem, haha! Men jag får börja med dem som är lugnast och sen kanske prova andra också. De har allt som allt 12 hästar, så det är inte någon brist på pållar direkt. Jag kommer nog kunna rida mycket här, eller så mycket jag vill och det känns toppen. :) Och visst, jag gillar att hålla på med lite svårare hästar som ger utmaningar, men samtidigt är det ju kanske ju de där läromästarna jag behöver sitta upp på för att träna upp mig själv först.
 
Så nu har jag alltså inte en medryttarhäst bara utan minst två stycken! Vi får väl se vilken jag trivs bäst med och hur många av dem jag ens får rida. Det är några avelston och unghästar också. Så många fina hästar alltså! Blir helt kär i allihopa ju. ;) Nu ska jag skynda mig lite och bli klar inför den ekumeniska ungdomsgudstjänsten ikväll, "Gud <3 Falköping" kalllar vi den för. Det kommer bli awesome, min man är redan där och fixar med ljud och storbild för sångtexter. Tidigare idag var jag med min kompis Matilda (också ungdomsledare som jag) på second hand och handlade lite inredning som vi ska ha på fredagarna när ungdomarna är i kyrkan. Det kommer nog bli jättebra! Jag hittade en snygg svart prydnadskatt också, haha... Lite otippat kanske, för jag brukar inte gillar sånt så mycket men jag tror den kan passa bra in här hemma när jag har ändrat om lite. Tyvärr hinner jag inte lägga ut någon bild nu. Hopppas ni har haft en lika härligt lördag som jag!