Fru Strandh

Brandskyddsutbildning
Idag har jag fått gå en brandskyddsutbildning på jobbet! Det var till viss del väldigt bra tyckte jag. Vi var borta ungefär halva arbetsdagen på denna utbildning, jag och några kollegor. Först var det teori, mycket om lagar och sånt kring brandskydd. En del saker de berättade om kändes rent onödigt att veta... Men sen fick vi lära oss lite om olika brandsläckare, hur fort en eld kan spridas mm. Det tyckte jag var bra. Det kan verkligen gå så sjukt fort så det gäller ju att agera om någon händer liksom! Sedan fick vi själva gå ut och testa att släcka en "person" (en typ  väldigt tålig tygdocka) med hjälp av en brandfilt och vi fick släcka en eld med hjälp av en pulversläckare. Det var faktiskt jätteroligt och till min lättnad mycket lättare och inte så läskigt som jag hade trott. Nu har jag lite mer koll på läget om olyckan skulle vara framme, så det känns bra. :)
 
Jag sitter och äter lite nu, youghurt som vanligt. Jag fick gå och hämta bilen utanför Daniels jobb för vi hade nog båda glömt att han skulle jobba sent idag och jag behöver helst ha den till stallet. Det är hoppning idag och jag är taggad som vanligt! Har ingen aning om vilken häst jag får för efter en teori-vecka så kan det bytas om helt och hållet. Vi får väl se vad ridlärarna har bestämt. ;)
 
Och så en superintressant sak:
Efter jobbet var jag iväg och köpte nya strumpor också, verkligen välbehövligt! Wohoo!
 
Jag har slängt en del som har vart trasiga utan att köpta nya på ett tag = ingen bra kombination. Så nu blev det nya vanliga strumpor, både enfärgade och med lite roliga mönster. Jag gillar strumpor med neutrala färger (svart, grått, vitt) så det är enkelt att matcha till resten av kläderna. Eftersom det var "tag 3 betala för 2" tog jag en pack med låga strumpor till våren/sommaren också. :)
Produktiv helg
Hej och förlåt att jag inte har skrivit på ett tag! Det blev lite mycket i helgen denna gången. ;)
 
I fredags var jag med ungdomsgänget i Skövde Pingstkyrka och det var jätteroligt. Det är verkligen grymt härliga gudstjänster för unga de anordnar där! Love it! Sen på lördagen var jag med och hjälpte till på Second Hand igen och på söndagen var vi i kyrkan som vanligt. Efteråt var jag med ungdomsledare och vi fick lite information och planerade inför terminen. Det känns så bra att jobba med ungdomar igen, jag älskar att vara ungdomsledare ändå. :) Visst, det kan vara tufft, men det är lätt värt det! Och efter detta var vi på inflyttningsfest hos våra vänner Anders och Johanna som har flyttat till en lite större lägenhet. Jättemysigt!
 
Nu sitter jag och slänger i mig lite mat, jag kom hem nyss men ska iväg direkt igen till tjejcellgruppen. Kommer få kladdkaka där, men kände att jag behövde bottna med lite youghurt och en smörgås först, annars äter man bara för mycket. :P Jag äter så mycket på vintern men det är väl för att det är så kallt, haha. Nu måste jag dra, tjingeling! Roligare blogginlägg får bli en annan gång. ;)
Ryttargympa
Idag har jag varit på Form Wellness och testar ryttargympa för andra gången. :) Vi har teorivecka i stallet så det är inga vanliga lektioner utan massa olika typer av teori-pass (löshoppning, tomkörning, hästens skötsel mm) och man får själv välja vilka pass i veckan man vill vara med på. Förra gången jag var med på ryttargympa vad vi i ridhuset på ridskolan och gjorde övningar. Det var skitjobbigt och ganske mycket fokus på ben!
 
Nu var ryttargympan på ett riktigt gym alltså och med fokus på bålstabilitet för ryttare. Vi körde en träningsform som kallades för Easy Line och höll på ungefär en halvtimma till trekvart, något sådant. Det var mycket maskiner som tränade armar, ben, rygg, mage. Mellan maskinerna körde vi olika övningar på step up-brädor och vi bytte maskiner ofta och försökte ha ganska högt tempo. Det var faktiskt jätteroligt! Jag hängde med ganska bra och det var lätt att hålla sig motiverad att puscha sig själv när instruktörer peppade oss och man hela tiden hade i huvudet att försöka bli en bättre ryttare. Det finns nog en liten risk för träningsvärk! ;)
 
Nu ska jag ta en dusch och gå och lägga mig, imorgon är jag ungdomsledare i kyrkan på kvällen och vi ska dra till Skövde och vara med på en stor ungdomsgudstjänst där. Kommer bli awesome!