Fru Strandh

Tv-Gudstjänst
Idag har vi faktiskt varit hemma från kyrkan och istället bara titta på vår kyrka på Tv:n! Vi ville se hur det såg ut att se det hemma på vår egen Tv istället för att se det på storskärmen i kyrkan bara en gång. Och det kan ni också göra nu. :) Det är en söndag kvar där Gudstjänsten på SVT2 kommer från våran kyrka, tre av fyra har alltså redan sänts och dessa går nu att se på SVT Play, så gör gärna det!
 
Se Gudstjänsterna här: http://www.svt.se/gudstjanst/
 
Det har varit en bra helg och senare idag ska vi iväg på öppet hus för Daniels syster Matilda som fyller år. :) Igår hjälpte jag till på Second Hand och så var vi på konsert i kyrkan med en stor barnkör. Hoppas ni har en bra söndag och titta gärna på gudstjänsten nu! Jag är med i bild några gånger. ;)
En lite annorlunda kväll
Har just duschat och ska snart lägga mig nu... Vi flyttade in sängen till sovrummet igår kväll och det var tydligen så skönt att sova i ett fräscht och nymålat rum att jag försov mig och kom försent till jobbet. Jippie! Hur som helst, det får vi bara glömma, jobba in tiden jag missade och inte göra om det, hehe... Det blev en lite rörig eftermiddag här, jag kom hem och drog iväg direkt igen för att köpa bland annat kattmat och lite som jag missade igår när jag handlade mat. Daniel stannade hemma för att tvätta och äta "lunch". Vi har röjt lite och lämnat tillbaka grejer vi lånade av Daniels pappa till renoveringen. Det blev sånt fokus på att få klart det där rummet på en helg att allt annat blev liksom lite försummat. Men nu börjar det se lite bättre ut, vi kan ju skylla på jordskalvet som tydligen ägde rum i Falköping i morse och säga att det är därför vår lägenhet har sett ut som kaos! ;)
 
Jag har förberett en liten kort predikan under kvällen som jag ska hålla imorgon på ungdomssalingen i kyrkan och så har jag skickat mejl med en fin fundering till några utav partierna i riksdagen. Får se vad vi får för svar på det! Inte direkt en vanlig dag eller kväll på sätt och vis alltså. Nehepp, nu ska jag klippa naglarna, hänga tvätt och se till att katten inte river lägenheten!
Resultatet!
Nu ska jag äntligen visa upp resultatet av vår sovrums-renovering! Från brunt och grönt med zickzack till snyggt och stilrent vitt med en grå fondvägg. Love it! Jag får medge att det inte blev helt perfekt... Lite kludd smög in under maskeringstejpen vid fondväggen och väggarna är inte helt superjämna överallt. Men det är klart bättre än förut och vi har varit nogrannare. :) För att vara första gången vi gör något sånt här själva är vi riktigt nöjda. Och jag kommer sova så gott nu i ett rum som känns mycket fräschare!

Golvpapp och prylar... Det är mer än man tänker från början som man behöver när man ska måla om. :) Som tur är kan vi tacka hyresvärdar MB Bygg för färg m.m. och Daniels pappa Peter för lån av bland annat arbetslampan!
 
Inspektion av fondväggen... Det såg så "flammigt" ut först men sen när den torkade blev det bra. :D Vi "papprade in" en vanlig pall som vi använde när vi målade långt upp för vi hade ingen stege. Man tager vad man haver!
 
Och här kommer lite före- och efterbilder. Förstår ni att ni ville måla om eller!? ;) Den som gjorde detta zickzack-mönster tyckte säkert det var skitsnyggt men vad ska man säga - det är helt enkelt inte alls vår stil!
 
Så nu blir det mer stilrent istället med neutrala färger - vill man ha mer färg i rummet kan man ju bara köpa nya gardiner eller kuddar till exempel! :) De vita fläckarna på före-bilden är förresten spackel, jag missade att fotografera innan Daniel satt igång att förbereda för måleriet i förra veckan.
 
Och så slutligen vår gråa vägg! För att det skulle hända något och inte bli ett helvitt rum, golvet är ju ganska ljust också. Som sagt, lite kluddigt i kanterna (skitsvårt att få det perfekt!) men ändå sjukt mycket bättre än förut då det var kludd långt ner på golvlisterna. :P
 
Nu ikväll kommer vi förhoppningsvis flytta in möblerna och kunna sova här - så länge det inte luktar för mycket fortfarande. I feel good, fy vad kul det kommer bli att inreda här nu!