Fru Strandh

Möt mina kollegor!
Är hemma sedan ett tag från en längre arbetsdag på Tunarp än vanligt. Jag hade mina två nybörjargrupper på förmiddagen och på eftermiddagen fick jag följa med på helgkursens uteritt för att lära mig ridvägarna. I sommar ska jag arbeta på ridläger i tre veckor och jag behöver kunna några av alla ridvägar runt Tunarp för att klara av det. Nu tänkte jag presentera er lite för mina fantastiska kollegor - ponnysarna!
 
 
Här har ni den enligt min mening busigaste ponnyn Emil till vänster och enligt min mening snällaste ponnyn Glimmer till höger. Här ligger de trötta och vilar trots att de inte ens gick med på dagens lektioner. ;)
 
 
Ponnyn Toya undrade nyfiket vad jag höll på med när jag fotograferade!
 
 
Här ser ni en del av ponnysarnas stora hage med otroligt söta Amir i mitten. Han har vit kropp och halva huvudet i grått, ganska häftig kombination! Dessutom är hans ena öga blått. 
 
 
Ytterligare en bild från hagen. Även om mina kollegor kan vara aningen busiga och envisa ibland så tycker jag väldigt mycket om att jobba tillsammans med dem!
 
 
Och här nedan ser ni den lilla hästen Joline som jag fick ta på uteritten. Inte den piggaste i stallet, men jag tror att hon toppar listan som en av de snällaste!
 
 
 
 
Efterlysning - Vart tog Lady vägen?

För många år sedan nu förälskade jag mig i ett envist travarsto som var min medryttarhäst. Tyvärr fick hon säljas och jag hade inga bra möjligheter att köpa henne när jag gick i gymnasiet. Hon såldes och jag har sedan dess undrat vart hon tog vägen. Tyvärr har de gamla ägarna inte kvar några kontaktuppgifter till dem som köpte henne, det enda jag vet var att hon skulle till Norrland. Jag har provat att efterlysa henne i ett grupp på Facebook men inte fått något napp på vad som hänt henne efter 2008. Men jag vet att delningar på Facebook kan nå ganska långt så nu har jag testat att göra ett inlägg och bett folk dela detta. Så jag tänkte att jag slänger ut det på bloggen också! Kanske att någon inom hästvärlden vet vart hon befinner sig? Nedan ser ni bilden jag har lagt ut och texten till efterlysningen under. Länka gärna till detta inlägg så att jag kan få veta om hon lever och har det bra!

 
EFTERLYSNING: Vart tog min medryttarhäst Easy Lady vägen? Nu gör jag ytterligare ett försök och behöver er hjälp att hitta henne. Jag vill bara veta om hon fortfarande lever och i så fall vart hon finns och om hon har det bra.

Easy Lady är ett sto, Varmblodig travare född 2002. Svart med bläs och vitt på alla fyra benen. Hennes stam är e: Easy Lover och u: Com Diana. Frymärkningen är 21292S och i STC (https://www.travsport.se/hast/visa/531986/harstamning) står hennes förra ägare fortfarande kvar som ägare, så jag kan inte spåra den vägen... Hennes förra ägare har inga uppgifter kvar till den nya ägaren tyvärr.

När jag red henne var hon ett ganska kaxigt sto och lite svårhanterligt, men ändå arbetsvillig och framåt. Hon har knappt tävlat i trav, bara startat några lopp men hon fick sluta för hon gick upp i galopp istället. Hon såldes från sina förra ägare år 2008 på sensommaren efter att jag hade ridit henne i några år. Jag vet inte om hon lever eller inte, men jag har uppgifter om att hon såldes till Norrland. Hon hade då tyvärr fått starr på ena ögat och hade nedsatt syn på det.

Om någon vet något om Lady får ni gärna höra av er! Jag var nära att köpa henne när hon skulle säljas men hade inte bra möjligheter och det var verkligen jobbigt att behöva släppa henne. Hennes nuvarande ägare kanske vill veta mer om hennes tidigare liv också så det vore roligt att få kontakt. Minsta ledtråd kan vara värdefull. Dela detta inlägget så kanske någon som vet vart hon finns ser detta! :)

 

Senaste dagarna
Det har inte varit jättemycket intressant att skriva om de senaste dagarna. I söndags kom min kära vän Cecilia och hälsade på, vi hade jättemysigt men vi gjorde inte så mycket. Var i kyrkan och tog en sväng i några affärer, jag köpte en snygg ljuslykta. Vi hade tänkt fotografera varandra och få lite snygga vårbilder... Men det snöade större delen av eftermiddagen, haha! Svenskt väder i ett nötskal. Men jag har verkligen saknat henne så det var så roligt att få ses en stund! Det var bra tider när vi bara bodde några minuter från varandra och möttes i stallet varje vecka. ;) Saknar det! 
 
 
De tre första dagarna denna veckan har jag jobbat på förskola och det har gått bra. :) Vi får se vad det blir imorgon för jag har inte fått något pass inbokat än. Lördag jobbar jag som ridlärare igen och imorgon tänkte jag planera övningar med lite markarbete inför lektionerna. Igår och idag red jag själv hopplektion och det gick ganska okej. Första dagen fick jag min favorit Aloume och det gick inte så bra som jag hade önskat. Idag fick jag Elegandt som är en helt annorlunda häst och det gick lite bättre men han är inte den hästen som är mest framåt direkt så jag orkade inte få honom att hålla galoppen jämt. Jag föredrar lite känsligare och piggare hästar men man ska ju helst kunna rida alla typer av hästar. Helt otroligt vad olika hästarnas personlighet kan vara... Men vad gäller ridningen är det samma sak jag måste tänka på, att verkligen rida hela tiden och att rida ordentligt hela vägen fram till hindret. Stackars min tränare Emma, hon säger väl samma saker varje vecka till oss elever, haha!
 
Nu ska jag snart lägga mig, godnatt världen.