Fru Strandh

Instagram
Hej allihopa! Både bloggen och min instagram växer sakta men säkert och därför har jag bestämt mig för att byta namn på min Instagram så att det ska bli lättare för nya följare att förstå att de hänger ihop. Jag har länge hetat Hannybeeh efter ett gammalt smeknamn som vi hittade på till mig när jag gick i skolan, blev som en sammanslagning av Hannah och mitt dåvarande efternamn Nyberg så jag har använt det ganska mycket. Men nu känner jag att det är bättre om bloggen, min instagram, min facebook-sida och min youtube-kanal heter samma sak så det blir lättare för alla att hitta! 
 
 
Tyvärr var namnet frustrandh upptaget så jag fick lägga till ett understreck emellan. Numera heter jag alltså fru_strandh på instagram om ni vill följa mig där! :)
 
 
Strömsholm
Nu är jag tillbaka hemma i Falköping efter nästan två dagar på Stömsholm. Andra dagen var även den, precis som första, väldigt bra med intressant föreläsning. Det handlade om att driva ridskola, vilka krav man bör uppfylla och vilka intyg som krävs m.m. Bra och lärorikt! Jag tar med mig mycket från den här dagen också och det ska bli riktigt roligt att börja med uppgifterna vi har fått till nästa träff och jag kan berätta mer om dem vid senare tillfälle. Här kommer en liten bildbomb från idag, passade på att gå runt och fota lite av de vackra gamla byggnaderna när det var så fint väder, här ser ni ett av stallen.
 
 
Här nedan ser ni vita ridhuset som är ett riktigt gammalt ridhus. Det är hur pampigt som helst, med tjusiga träsniderier längs väggarna på insidan. Inte jättestort, men antagligen är det stort för att vara så gammalt. Tyvärr missade jag att ta en bild på insidan men kanske kan fixa det vid nästa tillfälle. Men visst är det ganska tjusigt på utsidan också?
 
 
Här ser ni en av de många stallbyggnaderna som finns. Just i denna minns jag att vi höll till sista dagen på den kursen jag gick i Hästkunskap 2012, då vi fick testa några moment som kanske skulle kunna komma på hästskötarprovet. 
 
 
Och här är ytterligare en stor stallbyggnad som vi var inne i en sväng under gårdagen. Lika fint inuti som utanpå, de har solarium åt hästarna till och med. Lyx! Tror att det är i detta stallet som Jens Fredricsson har sina hästar och är stallchef för men är inte helt säker. 
 
 
Här är några av hagarna som finns på anläggningen, lite mindre rasthagar. Riktigt söt fux som kom fram och hälsade på mig medan jag fotade. Sedan finns det mycket större hagar också där andra hästar gick, det är ju en så enormt stor anläggning. Och hästarna är bara så galet fina!
 
 
Efter lektionernas slut hade jag gott om tid innan bussen gick, så jag åt lunch med några kurskamrater och gick och kikade lite i ridsportsbutiken som finns på anläggningen. Många fina grejer men ganska dyrt så jag köpte ingenting... Jag ska shoppa lite nytt på Hööks och Granngården framöver istället för jag har presentkort och pengar från min födelsedag. Sedan gick jag och tittade lite på en lektion som Jens Fredricsson och en annan tränare hade i ett av ridhusen. Jag hann bara vara där i några minuter men så mycket lärde mig på den lilla tiden! Riktigt bra verkligen, önskade man kunde stanna och få rida lektion på någon av deras hästar. Men kanske att det blir av i framtiden, vem vet?
 
 
Nu ska jag ta och packa upp mina grejer, sedan har jag bestämt mig för att redan imorgon börja ta itu med uppgifterna vi har fått! 
 
 
Kursstart
Nu är kursen äntligen igång! Jag är på väg att bli utbildad ridlärare. :) Allt gick bra med resan hit och all nervositet har släppt. Lyckades dock gå av på hållplatsen innan den jag skulle gå av vid så jag fick promenera en bra bit genom Strömsholms område innan jag kom rätt. Hann precis checka in och köpa den där boken, kom väl på minuten eller någon minut sent till lektionen. Sedan har vi haft lite introduktion och lärt känna varandra, åt en god lunch och påbörjade de första ämnena med intressanta föreläsningar och lite grupparbete. Väldigt trevliga kurskamrater och bra lärare! Känns som att detta kommer bli jättebra. :)
 
 
Anläggningen är ju såklart fin också, vi satt i en lektionssal med utsikt mot den här stora ridhuset och såg Jens Fredricsson och andra ryttare rida runt på sina fina hästar under dagen. Jag minns ju lite hur det ser ut från förra gången jag pluggade här men jag kommer verkligen inte ihåg allt. Framförallt hästarna är så tjusiga, jag hade gärna tagit med mig en hem om jag hade fått! Vi har hunnit titta runt lite på området och nu sitter jag i rummet på Thottska Villan där flera av oss spenderar natten. 
 
 
Imorgon ska vi ha fler föreläsningar, tror det skulle handla om hur man driver ridskola då. Idag har vi mest pratat om pedagogik, hur en bra ridlärare ska vara och termer inom ridsporten. Riktigt intressant och jag har fått med mig flera bra saker redan idag så ser verkligen fram emot att lära mig mer under resten av kursen. Vi har redan fått en hemuppgift och kommer nog få mer imorgon. Sen har vi fått schema för resten av kursen och det ser jätteintressant ut. Det läskigaste är att jag fick veta när antagningen till delkurs 2 blir, så nu har jag ett datum att jobba emot. Hoppas innerligt att jag lyckas lösa det med ett ridintyg så jag åtminstone kan få komma och göra antagningsprovet. Sen får vi se om jag klarar det eller inte men det återstår att se!