Fru Strandh

Kyrkan
På söndagar går vi nästan alltid till kyrkan och idag var inget undantag. Bland annat var några av våra tonåringar med och sjöng lovsång, och jag blir bara så otroligt stolt! Ni ska veta att ni är så fantastiskt bra, inte bara på att ära Gud med er lovsång utan bara på att vara just er! Ni är grymma och som ungdomsledare blir man väldigt glad när man ser unga människor som får utvecklas i församlingen. :) 
 
Ridlärare!
Nu har jag inte skrivit på några dagar så det är väl dags för ett inlägg igen!
 
I torsdags var jag på gymmet med min man och en kompis. Vi körde ett ganska hårt pass mot vad jag är van vid så jag känner verkligen av i kroppen idag att man har tränat. Dessutom så praktiserade jag på ridskolan igår och man blir ganska trött i kroppen av att mocka hästskit och göra höpåsar när man inte är så van. Men roligt är det! Efter att vi hade gjort klart i hela stallet men allt vad det innebär så fick jag en liten lektion i tömkörning - så spännande! Vi tog ponnyn Sunlight som är lite för vild för att börja gå lektioner än så länge, hon ska sättas igång efter att ha vart skadad en period. Det gick både riktigt bra och riktigt dåligt faktiskt, vid några tillfällen skuttade hon åt sidan och ville inte gå fram och en gång satte hon av i full fart men mig hängande efter i tömmarna som en vante och försökte få stopp på henne! Hon är som sagt lite för busig för att gå med på lektioner som ni förstår. Men ibland lossade det och särskilt mot slutet. Då sänkte hon ner huvudet och började jobba jättefint med kroppen - vilken underbar känsla! Det är ganska häftigt att kunna kontrollera en häst från marken så med bara tömmar och min röst och kroppsspråket. Så överlag är jag ändå nöjd eftersom vi avslutade passet så fint. 

Jag är ju också ungdomsledare i kyrkan och vi brukar ha våra samlingar på fredagar. Denna fredagen blev det dock lite annorlunda, för det var ett barnläger i kyrkan samtidigt. Men vi fick samsas lite om lokalerna, leka lite på deras hoppborgar som var uppblåsta i kyrksalen och sedan var vi med på deras samling och predikan. Efteråt drog vi hem till en av ledarna på filmkväll med mat från Donken, godis, läsk och chips. Jag har mitt godisförbud kvar resten av februari dock så inget sånt för min del. Sen var jag tvungen att åka hem och lägga mig ganska tidigt...
 
 
Och anledningen till det är att jag idag har varit på Tunarps Säteri igen, för tredje gången. Jag tror egentligen jag kan berätta för alla nu - jag har varit lite hemlighetsfull - men jag ska börja jobba som ridlärare! Jag kommer att hålla i 2-3 lektioner för nybörjare på några lördagar under våren till en början. Och det ska bli så fantastiskt roligt! :D Jag kan inte riktigt fatta att det verkligen händer på riktigt... Jag har drömt om att jobba med hästar sedan jag var liten. Under åren på reservdelslagret har jag då och då sökt jobb som hästskötare men inte fått napp. När jag fick veta att jag skulle få sluta på lagret i höstas började jag se mig om efter andra jobb och sökte några hästjobb inklusive detta. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna få en tjänst som ridlärare eftersom jag inte har någon utbildning inom det ännu, jag har "bara" kursen på Strömsholm i hästkunskap och sedan egen erfarenhet av hästar. Jag har haft lektioner för kompisar på mina medryttarhästar ibland. Men Tunarps Säteri hörde av sig och var intresserade och sedan gick allt ganska fort... Jag fick komma på intervju och det kändes jättebra för oss alla, både mig och de som jobbar på gården. Nu har jag fått komma dit två gånger efter det och varit med på lektionerna för att se hur allt brukar gå till och vad man ska tänka på. Idag höll jag i en privatlektion nästan själv och nästa gång är det dags att hålla i nybörjarlektionerna för barn också! Som tur är kommer deras ordinarie ridlärare vara med mig några gånger så hon kan ge mig feedback. Sen har jag fått lite papper med massa bra undervisning om hur man håller lektioner så nu ska jag plugga på de närmsta veckorna! Så otroligt roligt och spännande, jag är verkligen jättetaggad. Att få jobba med både hästar och barn/ungdomar, kan det bli bättre? Tror faktiskt inte det! :) Jag som älskar att undervisa också, det är jättekul av någon märklig anledning. Som ni fattar är jag på toppenhumör efter de här dagarna, men jag är också ganska trött så nu ska jag vila och njuta av resten av lördagen och så blir det kyrkan imorgon. Ha det bäst allihopa!
Markarbete
Hade tänkt skriva ett inlägg igår kväll men det får bli idag istället. Jag fick rida Larina igen igår, en D-ponny som är ganska ny på ridskolan. Det gick sådär på lektionen, första övningarna gick väl rätt bra men på den sista fick vi fel galopp flera gånger. När det väl blev rätt och vi fick gjorde övningen gick det okej, men det drog ner hela lektionen att det blev fel galopp upprepade gånger så jag är inte helt nöjd. Jag vet att hon har svårare för ena galoppen men jag tycker att jag borde vara snabbare på att känna när hon har fått fel och rätta till det snabbt. Men nya tag inför hoppningen nästa vecka så får vi se vad det blir för häst då! 
 
 

Idag har jag jobbat på förskola igen. På och av med overaller, ställa upp på led, stryka pärlplattor och säga till när barnen inte lyder! Det blir intensiva dagar men det är ganska roligt. Nu på kvällen har vi gjort veckohandling och städat lägenheten, inte den roligaste sysselsättningen men nu är det avklarat denna veckan. Imorgon blir det gymmet istället! :)