Fru Strandh

Tretorn
Idag tog jag svängen förbi Granngården på väg hem och köpte dessa! Tänk framförallt att ha i sommar på ridlägren när det är blött/lerigt i hagen eller när hästarna ska bada och jag behöver hjälpa dem lite på traven att komma ner i vattnet, haha... Men tänker även att det kan vara grymt bra med ett par gummistövlar i framtiden om vi någon gång skaffar egen gård. Dessutom är de snygga så man kan använda till vardags om det skulle behövas. De var rätt dyra enligt min mening och kostade 499:- trots att det var rea. Ändå var det de billigaste jag hittade i den affären och jag orkar inte åka runt och leta. Dessutom behöver jag ha några som tål lite tuffa tag och inte går sönder efter ett halvår, och Tretorn ska väl vara ett ganska bra märke, eller? Är det någon annan därute som har prylar från Tretorn och vet om det är bra? 
 
 
Tyvärr hittade jag inga ridstrumpor eller någon bra regnjacka till stallet, men jag får klara mig veckan ut och titta efter det i en riktig ridsportsbutik någon annan dag. Dagen har i alla fall varit bra, lite rörigt med hästbyten hit och dit men annars har det gått bra. Imorgon är det dags för hopplektion och jag måste avgöra vilka elever som kommer klara av att hoppa terräng på torsdag... Lite pirrigt men jag hoppas att jag kan göra en bra och rättvis bedömning. Ska snart sätta mig och planera inför lektionen och se om jag använder samma bana som förra veckan eller om jag ska hitta på något nytt. Bjuder så länge på lite härliga bilder på vår busiga ponny Emil som skötte sig exemplariskt på dagens lektion i markarbete! Men rätt ryttare kan han minsann gå riktigt bra så det är roligt att se. :)
 
 
 
 
 
Bästa jobbet
Idag startade kommande veckans ridläger och jag har fått åtta elever att ta hand om. Än så länge två avramlingar för vi hade med Emil som är en riktig buse till ponny! Men när han vill så kan han gå jättebra. Jag håller tummarna för att det går bra resten av veckan och att de andra ponnyerna fortsätter sköta sig. Vi hade dressyr på förmiddagen som vi brukar ha och sedan en lugn uteritt på eftermiddagen. Sånt här fint gäng hade jag med mig ut och själv fick jag sitta på stadiga Milos för första gången. Tänk vilken bra arbetsplats jag har, det är helt underbart att få ta med sig eleverna ut och njuta av hästar och vacker natur! Enda nackdelen med dessa härliga uteritter är väl att man blir nästan uppäten av myggor men det kan jag absolut leva med. ;) 
 
 
Sedan fick jag en riktigt snygg Tunarps-tröja idag, såhär ser den ut. Nu kan jag varva den med min Strömsholm-tröja under ridlägerveckorna. Dock har jag slitit ut två par ridstrumpor nyligen, plus att jag har insett att gummistövlar och en regnjacka inte vore så dumt att ha med till stallet så kommer nog ta en sväng till Granngården imorgon och se vad jag hittar. Nu ska jag chilla resten av kvällen och planera lite för morgondagens lektion. Ha en bra kväll allihopa!  
 
 
 
 
 
Träffat syster på Nyhem
Idag har jag äntligen fått träffa min älskade syster igen! Vi har inte setts på ett halvår eftersom hon var pluggat i England. Hon hade firat midsommar med en vän och idag åkte de till Nyhemsveckan så vi passade på att åka dit också. :)
 
 
Vi hade en härlig dag, umgicks med goa vänner,  träffade nya människor och åt glass och tacos. Det blev tyvärr inte att jag gick på något möte, men när man inte har träffat sin lillasyster på flera månader har man ändå så mycket att prata om. ;) 
 
 
Vi satt också nere vid sjön och önskade att vi hade haft badkläder med oss för det var så varmt! Men sen på kvällen blev det regn och åska istället. Syster åkte hem sedan och nu är vi också hemma och ska snart lägga oss. Imorgon startar nästa ridläger. Hoppas ni också har haft en bra midsommardag!