Fru Strandh

Mösseberg med vän

Efter en lite för lång sovmorgon var jag väldigt duktig med plugget idag. Satte igång efter frukost och jobbade på flitigt tills det var dags att äta sen lunch. Jag är i princip färdig med mina delar av grupparbetet och det känns jättebra! Är nöjd och nu väntar jag på lite respons från kurskamraterna ifall det är något jag missat eller något som ska ändras, men i det stora hela är nog allt klart nu. 

 
Sedan kom min saknade vän Julia och hälsade på en sväng. Hon bor en bit bort så vi ses inte lika ofta nuförtiden och det var jättemysigt att träffas igen. Vi tog en kort promenad på berget (med betoning på kort för det var kallt ute!) och sedan åkte vi till kyrkan en sväng för hon ville se renoveringen av nya ungdomslokaler som vi håller på med. Sedan fikade och pratade hemma hos oss en stund. Tack för idag Julia, du är grym!
 
 
New in

Idag har jag jobbat på förskola igen. Trodde jag skulle få jobba med lite äldre barn men hamnade med småbarnen så jag har typ torkat kladd och bytt blöjor idag. Tja, lite annat också såklart. Var ändå en helt okej dag trots att jag blev ganska otaggad på en lång arbetsdag när de ringde och väckte mig 6.40 och ville att jag skulle jobba til 16.00... Livet som vikarie helt enkelt! Imorgon är det i alla fall dags att fortsätta med plugget. Jag kom långt igår med blev inte helt klar och behöver ändra lite. Så imorgon ska jag ta itu med det och på eftermiddagen ska jag träffa en kompis. Skulle jag få tid över har jag fortfarande mycket kurslitteratur att plöja igenom så jag har att göra. 

 
Köpte förresten nya ridstrumpor (igen, har haft många gamla, slitna som gått sönder det senaste) i söndags när vi var och shoppade. Blev dessa av märket Covalliero från Granngården. Lite tjockare så de värmer bättre om vintern. Vi får väl se om jag överlever vintern som ridlärare så eller om jag behöver raggsockor också... Kanske till och med en overall eller något, haha! Ridhus har en tendens att vara väldigt kalla på vintern. Ni har kanske märkt det när jag visar upp ridkläder som jag köper på bloggen att färgerna är nästan alltid är mörkblå, brun och beige. Och det finns en tanke med det, jag vill gärna ha all min hästutrustning matchad så långt som möjligt. Jag vet att detta är väldigt vanliga och klassiska färger inom hästvärlden, men jag tycker det är snyggt och jag är inte så förtjust i väldigt färgglada kläder.
 
Sista uppgiften
Idad har jag en sådan där pluggdag igen och sitter och jobbar med vårt grupparbete på SRL1. Det är sista uppgiften för hela kursen och den ska redovisas under sista träffen som är om en vecka. Känns lite vemodigt att detta är det sista vi gör under denna delen av kursen, tiden har gått fort och det har varit så roligt. Samtidigt är det skönt att man snart har klarat kursen och jag kan säga att jag är halvvägs genom min ridlärarutbildning. 
 
 
Uppgiften bestod av att vi i gruppen skulle planera fyra lektioner, två ridlektioner och två teorilektioner med valfritt ämne kring hästar. Vi blev tilldelade en ålder att anpassa lektionerna för men fick själva välja ungefärlig kunskapsnivå hos de fiktiva eleverna. Vi valde att ha ganska duktiga elever i vår grupp. Det börjar se riktigt bra ut nu och jag har satt ihop en presentation som vi ska använda vid redovisningen. Blir nog toppen detta! Ska bli ganska roligt att redovisa och sen se vad de andra grupperna har klurat fram för lektioner. Tanken är sen att vi ska få ett häfte eller liknande med alla gruppernas lektioner sammanställda som vi kan använda på våra respektive ridskolor sen. Hur bra som helst ju!