Fru Strandh

Nu är det klippt!

Idag har vi varit i kyrkan och när vi kom hem fick jag agera frisör lite. Daniels hår har vuxit en del det senaste, minst sagt. Som ni förstår brukar han inte ha håret såhär, haha! Men såhär långt var det innan jag började klippa honom, se första bilden. Och sen ser ni slutresultatet på andra bilden! Ganska nöjd, kanske får fixa till lite smådetaljer imorgon bara. Jag använder bara klippmaskin och jag har absolut inte någon frisörutbilning men det brukar bli bra, det är inte så svårt att klippa med bara maskin. Vi ha en där man kan få upp till fyra centimeter med som funkar jättebra. (Och nej, jag klipper inte andra så ni vet det, ingen idé att fråga.)

Nu har vi precis kommit hem från bio där vi såg Dr. Strange tillsammans med Daniels bror och en kompis från kyrkan. Den var helt okej, absolut inte någon av de bästa filmerna jag sett ur Marvel-serien men jag tror den kan vara en viktigt pusselbit om man vill se alla filmer och få hela sammanhanget så det var roligt att se den. Imorgon och tisdag har vi båda tagit ledigt eftersom det är höstlov på skolorna. Vi ska ha lite tid tillsammans bara och greja lite hemma, jag ska göra klart en skoluppgift samt förbereda för att ta mig upp till mitt antagningprov på torsdag. Nu ska jag spela lite SSO innan läggdags! 
 
Tillskott på Tunarp

Nu kommer lite roliga nyheter! Minns ni inlägget jag skrev förra veckan om att vi hade varit och provridit ponnyer för att hitta en ny till Tunarp? Nu är han här, vår nya ponny! Och vet ni vad, det blev faktiskt precis den jag hoppades mest på. Så nu tror vi att detta kommer bli en riktig liten toppen-ponny, förhoppningsvis en sån där som liksom alla barn klarar av att rida. Just nu är han isolerad från de andra hästarna tills vi vet att han är helt frisk så han inte drar med sig någon sjukdom till alla andra hästar. Man brukar oftast göra så när man tar in en ny häst till ett stall. Så i dagsläget får man tyvärr inte hälsa på honom, och inte heller på Totte som agerar sällskap åt vår nykomling. Men om några veckor står han förhoppningsvis inne i stallet med de andra ponnyerna, om allt går som planerat. Och då får man gärna gå och säga hej till honom!

 
Ponnyn ska få heta Victor och han räknas som B-ponny men en ganska stor sådan. Han är valack och 8 år gammal och som ni ser: skimmel! Vi hade ju egentligen tänkt hitta en ponny som inte var skimmel eftersom vi har så många skimlar bland ponnyerna... Personligen hade jag tänkt att en fux, en svart eller en brun hade varit bättre. Blir lite lättare att särskilja hästarna då med olika färger. Men det blir inte alltid som man tänkt och nu stötte vi på en bra ponny så det fick bli en skimmel till minsann. Visst är han söt?
 
 
Hemmadag

Idag har jag varit hemma och fått lite gjort. Dels för att bilen var inne på lagning så det hade blivit svårt att rycka in som vikarie, dels för att skriva lite på en uppgift som ska vara klar nästa vecka. Kom en bra bit på väg men har lite kvar. Sen tog jag äntligen tag i att göra en back-up på alla gamla foton som fortfarande ligger kvar i min gamla dator. Tanken är att jag sen ska kopiera över dem till den nya så jag har allt på den plus en kopia på min externa hårddisk. Kopplade in den i tv:n för att slippa flytta skärmen och den funkade fint, haha! På kvällen gick vi och hämtade bilen som nu låter mycket mindre efter att ett slitet hjullager är utbytt. Skönt!