Fru Strandh

Ny pålle

Tänk så besviken jag blev när jag kom till träningen i stallet tidigare under dagen och såg att Aloumé var struken efter mitt namn... Men så nöjd jag blev ändå sen efter lektionen! Jag fick lov att testa en av ridskolans nyare hästar Filoma. En nätt liten tjej, lagom stor enligt min smak, känslig och fin i ridningen. Verkligen en Hannah-häst faktiskt! 

 
Det gick riktigt bra idag, fick jobba lite för att hålla igång galoppen och det var svårt att flytta in hennes bakdel på volt ordentligt bara men annars flöt allting på riktigt bra. Verkligen en liten pärla till häst, arbetsvillig och rolig att rida. Blir det inte Aloumé nästa gång har jag gärna henne igen. Kanske att något mer liknande denna häst är en sådan typ av häst jag BORDE köpa den dagen det blir dags att äga egen häst. Hon var inte så gammal men ändå schyst och lättriden liksom, dock utan att bli tråkig. Självklart är det alltid roligt att rida oavsett vilken häst man sitter på, men ibland kan jag tycka att vissa hästar (läs lugn, stabil, trygg läromästare som aldrig hittar på någonting) kan bli lite tråkigare i ridningen. Jättebra att ha att lära sig på, eller om man själv är lite rädd när man rider men inte min personliga favorittyp av häst helt enkelt. Men denna lilla donnan trivdes jag bra med, visst är hon söt?
 
 
Jag har även hunnit med att hjälpa min vän Pernilla att flytta idag. Så nu bor hon inte kvar i samma stad längre, kommer sakna henne för vi har umgåtts mycket under detta året. Men jag hoppas och tror att hon kommer få det riktigt bra så jag är jätteglad för hennes skull! Vi fick även ihop kvällens ungdsomssamling i kyrkan riktigt bra trots lite rörigare än vanligt. Var sedan med någon timma på bönenatten innan jag drog hem och nu sitter jag och käkar lite innan sängdags. Imorgon är det dags att hålla ridlektioner igen, woop!
 
 
Träna hästar

Hej alla fina människor! Jag hann inte uppdatera på kvällen igår så jag gör det idag istället. Mötet med banken gick jättebra men tog ganska lång tid så vi fick lite stressigt sen. Vi käkade lunch med en kompis till oss och sedan åkte vi hem så att Daniel kunde byta om inför sin första körlektion. Han ska nämligen ta MC-körkort i framtiden, något han drömt om så länge vi har känt varandra och nu äntligen har han kommit igång. Han var nästan helt lyrisk på kvällen när han berättade om lektionen och han hade fått beröm av läraren. Så härligt att se honom riktigt glad över detta, det unnar jag honom verkligen! Jag som själv är i stallet minst en gång i veckan numera kan inte för min värld förstå hur man kan leva sitt liv utan en rolig hobby, något som man mår bra av helt enkelt. Och för mig räcker det inte att bara titta på tv eller sitta vid en dator, jag måste ut och göra något fysiskt med min kropp för att må riktigt bra. Så jag är så glad att Daniel också har hittat något han tycker är riktigt roligt och jag hoppas verkligen att han fortsätter!

 
På eftermiddagen åkte jag till jobbet och inledde arbetsdagen med ett kortare ridpass på vår Bilbo. Han är den yngsta ponnyn vi har och började försiktigt sättas in i verksamheten i våras. Han är en otroligt fin ponny på många sätt men han behöver lite mer träning innan han är en fullfjädrad Tunarps-ponny (han är ju bara sex år) så därför har jag fått i uppdrag att träna honom lite. Kommer kanske även rida till några andra ponnyer om det behövs och jag ska rida vår femåring Cleo varannan vecka på dressyrlektionerna tror jag. Det är ju så att många ridskolehästar som går med väldigt många olika ryttare (särskilt om det är många nybörjare) behöver tränas lite extra ibland. Sedan kom mina elever och vi hade riktigt roliga lektioner med diverse balansövningar och sista lektionen med min privatelev blev lite markarbete. Älskar när eleverna är nöjda med sin lektion, det är så roligt! 
 
Idag har jag valt att vara ledig eftersom jag redan har jobbat som vikarie 2,5 dagar denna veckan. Jobbet som ridlärare är så sjukt roligt att jag glömmer ibland att jag faktiskt behöver ha ledigt också. Om jag har jobbat sex dagar en vecka märker jag kanske inte det förrän på söndagen att jag bara har haft en helt ledig dag. Och så ska jag ju hinna med plugget också, jag hann aldrig göra det sista på min uppgift igår så jag kommer fixa det antingen idag eller i helgen. Städa behöver jag också göra men känner att jag behöver stanna upp och bara vara en stund. Ikväll är det ridlektion och jag kikade i pärmen i onsdags vilken häst jag skulle ha och där stod Aloumé... Jag håller tummarna för att det inte är ändrat och att jag verkligen får honom! Känner mig som en liten 10-åring som verkligen vill ha sin favorithäst på ridskolan men det är ju lite så. Av någon anledning som jag inte kan sätta fingret på så har jag fäst mig vid den där hästen som ingen riktigt 100% klarar av, inte ens jag själv. Det kanske är lite som i de där löjliga böckerna man läste när man var liten? Den där svåra hästen som ingen utom den lilla flickan klarade av... Haha! Jag dras ju ofta till de krångligare hästarna, de som ger mig en riktig utmaning. Och jag vet att jag egentligen ska sitta på en läromästare för att träna mig själv som ryttare. Men ändå är fina Aloumé så mycket roligare att rida av någon anledning. Efter lektionen ska jag sedan direkt till kyrkan och anta mig utmaningen att få ihop en kväll med LIFE (ungdomarna) i kombination med att det är konstutställning och bönenatt i kyrkan. Ingen utmaning är för stor, haha! Det lär bli en lite annorlunda kväll och kanske trångt med lokalerna trots att vår kyrka är stor men vi ska nog får det att funka på något sätt. Ha en fin dag allihopa!
 
 
Sista uppgiften

Ytterligare en dag på förskola och efter det åkte jag till stallet där jag tittade på en ridlektion. Kunde inte låta bli att kika in till favoriten Aloume och gosa lite med honom innan jag åkte hem. Väl hemma satt jag en bra stund och skrev ner min analys av ridlektionen men blev nästan helt färdig så det känns skönt! Sista uppgiften innan nästa träff på måndag och förhoppningsvis blir jag helt klar imorgon så jag kan skicka in den. Awesome!