Fru Strandh

Att lära en islandshäst hoppa
 
Idag såhär på annandagen är jag som många andra ledig och bestämde mig för att sätta mig och redigera ihop filmen från löshoppningen med Malins islandshäst! Vi träffades i tisdags för snart en vecka sedan och kånkade ner bommar från loftet i stallet där hon har sin häst, sedan kämpade vi länge och väl med att få upp lite avspärrning i paddocken och till slut kunde vi hämta hennes lilla Gunnar ute i hagen.
 
Hästen i fråga hade eventuellt hoppat någon gång tidigare, men det kan också ha varit första gången någonsin. Gunnar frà Hlitharenda som är hans fullständiga namn är en islandshäst som är uppfödd på Island. Han har väldigt trevligt temperament och är en femgångare. Det betyder att han utöver skritt, trav och galopp har både tölt och passgång också. 
 
Kika gärna på vloggen ovan om ni vill se hur det gick för Gunnar när vi testade att löshoppa honom! På bilden nedan ser ni honom med sitt speciella täcke som han har för att motverka exem, jag tycker han ser ut som en liten utomjording nästan. Söt är han i varje fall.