Hannah Strandh

IKEA-påse och sten i skon

Hann bli ytterligare ett inlägg idag, lite om min kväll. En kompis som ska återuppta ridningen efter flera års uppehåll hörde av sig till mig och undrade om jag ville med till Hööks för att hjälpa henne att prova ut en bra hjälm. Det ville jag gärna! Så sagt och gjort, jag åkte hem och bytte om snabbt innan Stina (inte min katt alltså, utan min kompis) hämtade upp mig och vi åkte iväg. Vi hann precis hitta både en bra hjälm och ett par bra ridskor till henne, det är ju det  viktigaste att ha när man ska börja rida om man inte vill låna hjälm på ridskolan. Och jag passade även på att köpa en klassisk flyweil till Queenie för att testa om hon trivs med den. Har provat en flughuva på henne tidigare men den tog hon bara av sig. Detta är för att det är så galet mycket flugor just nu så hon kommer få gå med denna en period tills det värsta är över. Får bara hålla koll så det inte blir något skav av grimman men nu har hon ju ludd på den. 

När vi var klara åkte vi hem igen och jag gjorde en mellanlandning i lägenheten innan jag åkte till Queenie. Idag hittade jag en gigantisk sten som satt ordentligt fast i hennes vänstra baksko. Den satt liksom fastkilad precis mellan kanterna på skon och jag kämpade ett bra tag med att få bort den. Hovkratsen var inte stark nog och metallen började böja sig på den istället för att stenen rubbade på sig. Efter flera försök började jag leta efter något starkare och hittade som tur var en skruvmejsel i stallet som jag lyckades kila in under stenen för att sen bända loss den! Lyckligtvis verkade det inte vara någon fara med varken Queenie eller hästskon på den hoven. 

Idag blev det ett pass med miljöträning i paddocken där jag fortsatte jobba med bakskyggheten och denna gången gav jag mig på att använda en stor IKEA-påse. Gick lika bra som den gången jag hade en vanlig plastpåse. Känns verkligen som hon börjar lita på mig nu och därför började jag våga mig på att träna bort huvudskyggheten också. Det gick också jättebra till slut även fast hon var lite skeptisk i början, bara titta hur snällt hon står på bilden nedan! Sedan plockade jag även fram pallen och tränade lite att ställa den bredvid henne och kliva upp på den, hänga lite på henne m.m. Bra träning inför att sadeln kommer tillbaka och det är dags att börja rida igen. Så stolt över min lilla häst, nu håller vi bara tummarna att hennes nya flugskydd får sitta kvar på huvudet! Ursäkta lite dåliga bilder men det började bli mörkt ute eftersom jag var i stallet rätt sent.