Fru Strandh

Lär känna mig!

Idag har jag suttit med bibeln, bett och lyssnat på lovsång en lång stund. Verkligen välbehövligt! Jag är ganska dålig på att varva ner och ta lugna stunder i bön inför Gud. Visserligen kan man ju alltid be såklart, men det är något särskilt med att verkligen avsätta särskild tid för det. Jag funderar mycket på livsval och framtiden just nu, jag vill vara helt säker på att göra rätt val. Ni kommer få veta mer när jag känner att det är dags. 

Jag fick en idé i morse att jag skulle ta och berätta 10 saker om mig som ni läsare kanske inte vet, så här kommer min lista:
  • Ett av de vackraste instrumenten jag vet är säckpipa. Det är så otroligt fint när det spelas på rätt sätt, och det finns många vackra låtar med just säckpipa.
  • Jag är väldigt barnsligt och skulle verkligen säga att jag har barnasinnet kvar. Tycker det är superroligt med alla former av lekar och tävlingar som vi ordnar i kyrkan bland annat, jag spelar fortfarande dataspel och det tog väldigt lång tid att sluta med leksaker av alla de slag när jag var ung. Och jag kan än idag titta på bra barnprogram och "barnfilmer", typ Disney.
  • När jag lyssnar på musik är jag väldigt noga med vilken musik jag lyssnar på. Utöver att jag vill tycka om melodin, så är texten oerhört viktig för mig. Jag vet hur mycket man kan påverkas av musik (har ni märkt det någon gång?) och vill därför bara lyssna på bra texter med bra budskap för att jag inte ska  påverkas negativt.
  • Jag tycker om att dansa! Troligen är jag inte särskilt duktig på det, men jag menar liksom spontandans hemma när man har lite bra musik på. Helst till lovsång såklart! Och jag sjunger gärna med i låtar också, högt och ofta. Stackars våra grannar...
  • Jag är lite extra svag för hästar med blåa ögon, eller ett blått öga. Det är så vackert och unikt! Överhuvudtaget gillar jag hästar som ser lite annorlunda ut, sticker ut från mängden.
 
  • De bästa filmerna jag vet är sådana där riktigt episka äventyrsfilmer med riktigt maffig musik och ett lyckligt slut. Sådana filmer som gör att man själv bara vill dra ut på något spännande äventyr i en annan värld!
  • Jag dricker inte kaffe som många vet, och jag dricker heller inte mjölk. Har aldrig gjort och kommer troligen aldrig att göra som det känns nu - det är rent äckligt enligt min mening. Mjölk med corn flakes eller oboy är gott, men jag dricker inte mjölk ur glas direkt som det är.
  • En av mina högsta drömmar inom ridningen är att kunna rida en häst fullt kontrollerad i god form utan varken träns eller sadel. Möjligen en rem runt halsen bara... 
  • När jag ser andras brudklänningar och tänker tillbaka på min är jag fortfarande jättenöjd med mitt val, min klänning är nog finast av alla brudklänningar jag sett!
  • Jag dras också lite extra till hästar som ingen annan riktigt tycker om. Typ det sura stoet som bits eller hästen med lite konstig kroppsform... Antar att jag tycker lite synd om de eftersom de inte är lika populära eller uppskattade av andra ryttare. Sedan tycker jag också mycket om att ha utmaningar att jobba med, det gör hästlivet ännu mer intressant!
 
Babyshower

Måndag igen och en ny vecka är igång! Denna veckan är det planerat att bli extra mycket jobb på Tunarp för min del, vilket jag ser fram emot. Har inte gjort något särskilt idag direkt, men igår var en rolig dag. Vi var i kyrkan först som vanligt, sedan hjälpte vi min vän Pernilla som flyttat tillbaka till trakterna att hämta en tv. På eftermiddagen var jag med på en babyshower för en annan kompis, Johanna. Några av tjejerna i kyrkan hade ordnat det jättefint med gott fika, roliga lekar och presenter. Om bara några veckor kommer en liten bebis till världen! Vi hade ett roligt tema, att man skulle klä sig i blått om man trodde det var en kille eller rosa om man trodde det var en tjej. Jag tror mest på en kille faktsikt, för jag har redan så många små tjejer runtom mig. Alla syskonbarnen är tjejer och nästan alla kusinbarnen också. Dags för lite fler pojkar tycker jag.

Detta med babyshower tycker jag är en riktigt rolig tradition som verkar bli mer och mer vanlig i Sverige. Gillar det! Om vi någon gång ska ha barn får någon gärna ordna en för mig, haha! Tyvärr blev det inga bra bilder från babyshowern (det var för mörkt för mobilkameran och hade ingen annan med mig) så vinterfluffiga ponnyernaTeddy och Timjan får pryda detta inlägget för att göra det lite roligare. Ser fram emot att samarbeta med de kommande veckan där dels jag håller mina vanliga lektioner, dels en skolklass kommer och ska rida, och dels föreningen anordnar familjedag på söndagen. Och förresten, på fredag är det ju invigning av kyrkans nya tonårslokaler! Detta kommer bli en riktigt bra vecka helt enkelt.
 
Tindra

Idag blev det en något längre arbetsdag på Tunarp. Har haft lektioner som vanligt och det mesta har flutit på bra! Blev dock lite sen med ridningen av hästar sedan. Jag kommer träna några lite extra och så ska våra stallvärdar få rida som tack för allt de hjälper till med. Jag har fått en häst som heter Tindra som ett litet extra projekt det senaste, hon ska rehabiliteras. Jättemysigt häst och absolut en häst i min smak, men idag gick det inte lika bra som i onsdags när jag red henne första gången. Hoppas på att det blir bättre i framtiden!

 
Sedan jag kom hem har jag tagit det lugnt och nu ska vi ha lite filmkväll här hemma. Tog en lång dusch och skämde bort mig själv lite när jag hade kommit hem idag! Så skönt med helg. Kommande vecka är det mycket jobb som gäller, men det är två extra dagar på Tunarp så det ser jag verkligen fram emot. Ha en mysig kväll allihopa!