Fru Strandh

Hästträning och bilbogsering

Alltså, vilka dagar detta har varit sen sist jag skrev... Semestern är slut och jag började jobba igår igen. Har fått ett gött gäng elever och ser fram emot en rolig vecka! Min man är dock iväg hela veckan som ungdomsledare på ett kristet läger och det känns ganska tomt och konstigt hemma när det bara är jag och katten här. Man blir så van att alltid ha varandra i närheten.

Men jag tänkte visa upp lite som jag köpt nyss, först ett par nya ridhandskar från Equipage som jag ska ha på jobbet. Och så ett par shorts i mjukistyg som jag fyndade på InterSport i lördags när vi var och handlade lite. Mest tänkta till att ha hemma på sommaren. Nöjd! Dock inte alls nöjd med bilden som jag trixade för att få ljuset bra på men det gick bara inte med mobilkameran så ni får leva med denna bilden, haha...

På väg till jobbet igår var jag med om äventyr för styrservon på bilen slutade fungerar plötsligt. Som tur var hände det i närheten av Daniels snälla farmor och farfar dit jag försiktigt kunde köra bilen och sedan låna deras bil till jobbet. Och idag på kvällen fick jag hjälp av min fantastiska svärmor och en vän till familjen att bogsera bilen tillbaka in till stan och parkera den vid verkstaden. Som tur var verkade det som att verkstaden kunde kika på den i veckan, hoppas verkligen att det bara är en rem som lossat och inget mer... Vi såg nämligen en rem hänga ner en bra bit under bilen så jag kan ju garantera till 99, 9% att det är felet, haha! Usch alltså, skaffa aldrig någonsin bil ifall ni klarar er utan.
 
Med Queenie går det bra, hon skulle blivit genomgången av hästmassör idag men eftersom vi behövde ordna med bilen flyttades tiden till imorgon. Ska bli spännande att få veta om hon har några rejäla spänningar eller om allt verkar normalt. Vill få veta om hon har något ont eller inte och om det är därför hon reagerar kraftigt i vissa lägen vid ridning. Och skulle massören (som för övrigt är min snälla kollega) inte hitta något så är ju det också bra och jag kan veta att det inte är något som sitter i musklerna åtminstone. Sedan ska även sadeln stoppas om på fredag så det känns jättebra att börja få allt i rullning nu ska vi kan börja med ridning igen.
Jag har ju inte velat hoppa upp på henne igen sedan hon blev sådär riktigt rädd. Jag har först velat kolla så att sadeln ligger bra och så hon inte har ont eller så, för man vill ju inte riskera att hoppa upp på en häst som kanske har ont och göra det värre. Sedan har jag tränat mycket med att vifta saker ovanför ryggen och bakdelen för att vänja henne lite och den träningen har gått superbra! Och idag tränade vi lite olika ledövningar från marken och hon var jätteduktig. Igår kom hon fram till mig i hagen (nästan hela vägen) för allra första gången, det var en riktigt häftig känsla. Vi ska nog bli riktigt bra vänner till slut, hon och jag. 
 
Tävling - vinn en borste!
Nu är det dags att sätta igång min allra första tävling här på bloggen! När jag köpte lite nya grejer till Queenie ville jag ha en sådan här borste, med ungefär samma funktion som en klassisk piggborste, fast bättre enligt mig. Den har nog inget svenskt namn ännu men den finns med ett annat märke och kallas då "Magic Brush". Den blir mer och mer populär och det är verkligen en borste som jag rekommenderar att ha i ryktlådan, särskilt när hästarna fäller! 
 
Dessa är av märket Hansbo men är nästan identiska med originalet och fanns bara i två-pack där jag köpte dem. Självklart har Queenie fått den blåa för att matcha resten av hennes utrustning, men hon behöver ju faktiskt inte ha två stycken. Därför kommer jag nu att lotta ut den svarta bortsen (helt oanvänd) mellan alla som deltar i tävlingen! Priset kan skickas på posten och jag står självklart för frakt. 
 
För att delta i tävlingen ska du lämna en kommentar under detta inlägget så jag vet att du är med. Vinnaren av den svarta borsten dras på fredag den 4/8. Lycka till allihopa!
 
PS. Tävlingen är inte sponsrad. Vinnaren kommer annonseras i ett inlägg samma dag som vinnaren dras.
 
 
Liseberg

Alltså, äntligen! Efter flera år utan Liseberg blev det av att vi kom iväg dit. Vi gick tillsammans med fyra kompisar och fick till slut en riktigt rolig dag. Det började lite segt med att vi p.g.a. olika orsaker kom för sent och fick leta parkeringsplats i en evighet och jag var såå irriterad, men när vi väl hade kommit igång och åka släppte irritationen, haha... Sedan tog det ett tag innan vi kom igång med att börja åka ordentligt för vi åt lunch ganska direkt vi väl var inne på Liseberg. Men vi var där hela dagen i princip och hann åka ganska mycket, så roligt!

Och måste ju säga att min absoluta favorit fortfarande är Helix, trots att jag testade både Mechanica och Loke i år som jag inte har testat förut eftersom vi inte varit där på några år. Bilden nedan är tagen från utsikten i Göteborgshjulet och då var vi inte ens högst upp när den togs. Tycker att det lite ser ut som när man spelar The Sims när människorna är så små!
 
Vi hade totalt sett en bra dag och jag var så taggad över att äntligen få komma till Liseberg igen. Vi hann inte åka allt men vi hann med alla mina favoriter (både värstingar och klassiker) och det är jag så glad över! Vi var riktigt trötta allihopa när vi kom hem till Falköping igen men det var det värt. Bra dag! Och idag gör vi vår allra sista semesterdag för denna sommaren som är helt ledig utan något särskilt planerat. Kanske åker vi till stallet ihop och spelar in en vlogg med Queenie, vi får se hur det blir... Oavsett så blir det god middag framför en film ikväll så vi avslutar semestern på topp på vårt favoritsätt. Ha en fortsatt bra dag mina läsare, och kika in imorgon igen för då utlovas en tävling här på bloggen!