Fru Strandh

Min första haul

Ytterligare en video är nu ute på min youtube-kanal och det är inget mindre än min allra första haul. Trodde faktiskt aldrig att jag skulle göra en sådan här, men blev lite sugen efter att jag hade varit på Gekås Ullared för flera veckor sedan och köpt massa grejer till Queenie. Därför la jag aldrig ut några bilder på bloggen efter den shoppingturen, ni får alltså istället kolla på videon nedan om någon är intresserad av att se vad jag köpte. Kan även utlova en annan haul längre fram med fler roliga hästprylar...

Idag har det varit en lugn hemmadag men jag tog en sväng till stallet. Queenie har haft tillsyn av en annan hästägare i stallet och mådde prima, bara lite skitigare än vanligt eftersom hon annars brukar bli borstad varje dag. Pysslade lite med henne och tog henne sedan på en promenad, den vanliga rundan i närheten av stallet som tar kanske 20 minuter att skritta runt? Vet inte tiden exakt men det gick bra i alla fall. Hon var lite tveksam i början men sedan skrittade hon på bra och hon är absolut inte rädd av sig. Inte många hästar som går rakt förbi en bunt brevlådor utan att titta ens, haha! 

Min duktiga lilla häst. Planen för henne framöver blir att fortsätta med träning från marken, dels olika former av motion för att hålla igång henne och dels att fortsätta träna bort bakskyggheten. Jag kommer försöka få tid för att stoppa om sadeln snarast så jag vet att den ligger ännu bättre innan jag börjar rida igen. Och sedan är det eventuellt på kartan att ta ut någon som kan klämma igenom henne lite och kanske även boka en lektion för NH-tränare för att hjälpa mig ytterligare med att få bort bakskyggheten. Det kan ju vara både fysiskt och psykiskt, jag vet inte riktigt. Det enda jag vet är att det har gått otroligt bra det jag hade tränat från marken sedan hon blev sådär jätterädd för någon vecka sedan. Det är ju skönt att det går bra, men samtidigt känns det som att det kan vara något mer som ligger bakom eftersom jag har fått enorma reaktioner när jag sitter på, men inte alls så mycket när jag grejar från marken med olika saker ovanför henne. Ska klura lite på hur jag ska gå tillväga exakt, men jag tror jag har en bra plan och självklart kommer jag fortsätta skriva om utvecklingen här. Det kommer gå att få en riktigt fin häst av min lilla Queenie, det gäller nog bara att ge henne träning med tid och tålamod. 
 
#1 - Ebba Carlström

Kul med ny häst! Grattis till ägarskapet. Kul video btw, ser gärna fler sånna! :D

Svar: Tack! :D Ja, det är jättekul verkligen! Kommer en till haul från Hööks lite längre fram, men ska försöka göra ännu fler i framtiden. :)
Fru Strandh