Fru Strandh

När Queenie blev lösdrifts-häst
Idag släpper jag ytterligare en vlogg på min youtube-kanal som innehåller lite tillbakablick från när Queenie nyss hade kommit hem till mig. Kolla på videon nedan för att se hur det gick när Queenie skulle släppas i stora hagen som tillhör lösdriften och får tre nya hästkompisar på samma dag! 
 
 
Bilderna nedan är foton från samma dag hon släpptes i lösdriften men jag tror inte jag har lagt ut dem tidigare. Idag har jag haft en hel dag för mig själv (mannen har varit på svensexa), det har varit riktigt skönt och jag har fått mycket gjort och samtidigt njutit lite extra. Idag är sista semesterdagen av min första semester... Eller hur man ska säga. Imorgon går jag på jobbet som ridlärare igen och jobbar en vecka, för att sedan på fredag stämpla in på ytterligare en semestervecka och det blir nog sommarens sista innan jobbet drar igång igen. Men det gör mig inget alls, jag kände mig pigg och utvilad bara efter de första dagarnas semester och sen har jag ju världens bästa jobb som bara ger mig massa energi. Känns som att det inte behövs lika mycket ledigt då.
  
Jag tog en lugn morgon och spelade lite SSO medan jag åt frukost. Satt också och grejade med vloggen det sista och laddade upp den. Gjorde lite annat också, sedan drog jag till stallet under eftermiddagen. Satte igång ett ganska stort projekt med att tömma mitt stallskåp och torka ur det ordentligt. Nu undrar ni säkert hur det har kunnat bli så stökigt på en dryg månad - svaret är att det inte var så stökigt. Men det var aldrig riktigt urstädat när jag tog över det från föregående användare, och när Queenie kom var det så mycket annat att hålla koll på så jag städade aldrig ur det då. Nu är det nog så rent som ett stallskåp kan bli, och häromdagen städade jag även ur min foderbox och hällde i Queenis nya mineraler där. Så nu är mina delar i stallet i bra ordning, för sedan stoppade jag tillbaka allt och tänkte efter noga hur jag stoppade in det så jag får en bra struktur att utgå ifrån. Älskar ordning och reda, haha! Nu ska jag bara se om vi kan få till en liten städdag för resten av sadelkammaren som är lite skitig och rörig just nu. Konstigt nog är jag typ mer nogrann med hur jag sköter allt i stallet än vad jag är hemma... Får försöka ändra på det.
 
Queenie har skött sig helt galant idag, hade först planer på att löshoppa eftersom jag visste att jag skulle ha gott om tid men hittade ingen annan i stallet som kunde vara med idag och det är smidigare om man är flera. Så... Jag bestämde mig faktiskt för att hoppa uppsuttet istället! Jag har känt under dagarna när jag kommit igång och rida mer att min lilla Queenie är liksom ingen renodlad dressyrhäst (inte oväntat), även om hon är väldigt arbetsvillig och rolig att rida när hon går fint. Jag har känt att det liksom finns i henne att hon bara vill dra ett race i full galopp och sätta av mot några rejäla hinder, typ. Lite så. Hon blir jättetaggad så fort jag ber om en snabbare gångart och när hon ser hinder känner jag att hon drar lite emot dem som om hon ville hoppa. Så idag var det dags, någon gång måste vi ju börja även om hon är bakskygg och vi inte känner varandra till 100%... 
 
Och det gick så fantastiskt bra! Jag la fram en omgång travbommar och bredvid ett litet kryss på kanske 30 cm i mitten (ja, ridlärare hoppar också små hinder). Tanken var att det skulle bli som lite markarbete och att jag skulle bara travhoppa krysset för att komma igång med hoppningen och att det skulle bli lite roligare för min övertaggade pålla. Jag fick låta henne springa av sig lite i början av passet för att liksom coola ner huvudet på henne. Sedan gick travbommarna ganska bra, några gånger fick vi till det men några gånger blev det fel också. Vet ju inte hur mycket sånt de gör med hästarna på Irland så det kanske är helt nytt för henne. Sedan travhoppade jag krysset, tre gånger i varje varv och tillät henne att landa i galopp. Och som hon hoppade! Första språnget tog hon i från tårna och var mycket högre över än hon behövde vara, haha... Tur att jag trivs så bra med henne i hoppningen och har ganska lätt för att hänga med henne. På det viset passar vi ihop i alla fall, och det var nog en av de största anledningarna att jag föll pladask för henne vid provridningen. 
 
Det var så galet roligt att få hoppa lite igen, och det märkte jag att Queenie tyckte också. Kommer bli mycket mer av det framöver men jag vill såklart försöka sätta igång henne lite lugnt eftersom hon fick en lång viloperiod när hon kom. Så imorgon blir det nog en lugn skrittur efter jobbet bara. Det var riktigt varmt ute också och Queenie var svettig, så jag provade att spola av henne för första gången och det gick superbra. Så duktig hon är min lilla häst. När jag kom hem efter en lång vistelse i stallet avslutade jag kvällen med att göra pannkakor och avnjuta dem medan jag tittade på en repris från årets Falsterbo-tävlingar - man får passa på när man är själv hemma. Men nu måste jag lägga mig så jag orkar upp och hålla lektioner imorgon, godnatt alla mina fina läsare!