Fru Strandh

Vilken vecka!

Ja, det har verkligen varit en händelserik vecka och därför blir det nu ett långt inlägg som får sammanfatta hela veckan - jag har inte riktigt fått ihop tiden till att skriva ordentligt varje dag. Anledningen är framförallt för att vår lilla katt inte har mått så bra i veckan och vi fick köra henne till veterinären. Det gjordes massa undersökningar och hon fick stanna över natten, i onsdags hämtade vi en riktigt ynklig liten katt som nog haft ett tufft dygn på djursjukhuset. Veterinären hittade inget fel trots att hon varit hängig och matvägrat - men vi har bett för henne och det har börjat vända så nu äter hon lite igen och har börjat bli piggare. Så skönt! Vi ber till Gud att det ska fortsätta åt rätt håll så vi får behålla henne hos oss, vi vart helt förstörda i veckan när  vi trodde att vi i värsta fall skulle behöva låta henne somna in. Men nu ser det mycket ljusare ut och som ni förstår har detta tagit upp mycket energi och tid under veckan. 

Queenie sköter sig bra trots att jag inte har ägnat så mycket tid som jag borde åt henne under veckan - av förståeliga skäl. Detta är lite bilder från när jag hade henne lös i paddocken tidigare i veckan. Någon dag tränade vi också på longering igen och en annan dag blev det en kort promenad utanför gården. Idag var första dagen jag satt upp på henne sedan jag köpte henne och det gick totalt sett jättebra! Jag inser lite att jag nog gett henne för lång viloperiod och nog borde hoppat upp på henne tidigare. Min kompis Natalie var med för att se så sadeln hon hade till salu satt bra och Daniel var med och filmade lite. Vi longerade först och sedan tog vi det väldigt varsamt när jag skulle hoppa upp, Natalie instruerade mig att göra lite som när man hoppar upp på unghästar och det funkade bra till slut. Hon fick vänja sig lite i taget eftesom det var länge sedan någon satt på henne. Väl uppe så gick allt jättebra, nu ska jag bara sätta igång med mer ridning, lära känna henne mer där också och så börja utbilda så smått. Duktig pålle!
 
Och idag var även min första semesterdag och semestern har kikat igång på bästa sätt. Vi åkte iväg ganska tidigt på dagen till några vänner för att fira deras födelsedagar. Först blev det första doppet för året och sedan poängpromenad och grillad korv vid en stuga i närheten. Vi hade jättetrevligt och det var så härligt vid sjön, kändes som att vara tillbaka vid havet på sommrarna. Kallt i vattnet var det också, men kände mig tvungen att få årets första dopp avklarat - det är ju första juli redan. Vi drog hem ganska tidigt för att kolla till katten och se till att hon fick i sig lite mer mat. Sedan bar det av till stallet som jag redan berättat om ovan. 
 
Och nu när jag fått semester innebär det också att mina två första veckor denna sommaren som ridlärare på Tunarp är avklarade. Sedan blir det ytterligare tre veckor innan sommaren är slut men först ska jag njuta av lite ledigt. Att jobba på ridläger är ju förstås också fantastiskt härligt, men intensivt också. Jag bjuder på lite härliga bilder från veckan som varit, ovan ser ni shettisen Russin i riktigt snygg sommarfrisyr. Barnen brukar ofta vara flitiga med att fläta och sätta fina blommor i ponnyernas man och svans. 
 
Precis som varje ridlägervecka på Tunarp hade det bjudits på härliga uteritter, svettiga dressyrpass och roliga hoppövningar. Har haft två grymma veckor med bra elever och bussiga hästar. Det tål att sägas igen - jag har världens bästa fyrbenta kollegor! Och självklart badade vi med hästarna som vi gör varje vecka, vilket hästen Verdi på bilden tyckte var toppen. Har nog aldrig sett en häst lyckas skvätta så mycket som han gjorde, haha! Ett riktigt gäng med sjöhästar är det vi har på Tunarp. 
 
Jag får tacka mina elever för dessa två veckor, på återseende! Fick denna chocklad och en bok med lite sommarläsning bland annat som tack. Nu ska jag som sagt njuta av ledighet och ägna lite mer tid åt min egen häst, men tänkte även lägga lite mer tid på blogg och youtube. Jag har så mycket på gång just nu som ska komma upp bara jag kan avsätta lite mer tid åt det. Vi har inte så mycket planer för vår semester utan kommer ta det lite som den kommer, dag för dag. Kommande vecka blir det i alla fall en shoppning-sväng och så ska jag komma igång med att rida Queenie. Håll utkik efter fler inlägg på bloggen framöver, kan även utlova att det ganska snart kommer en tävling här, så missa inte det.