Fru Strandh

Exteriörbild och planer för framtiden
Insåg häromdagen att jag knappt har berättat för er vad jag har för planer framöver med lilla Queenie. För självklart har jag planer, stora som små och nu tänkte jag dela lite av de närmsta planerna för er och berätta vad vi har gjort idag. Först och främst så har jag idag gjort stallsysslorna som vanligt och sedan tagit in henne i stallgången och borstat. Hon var svårare att fånga i hagen idag, men hon stod lugnare i stallgången och jag behövde inte ta loss henne för att hon blev stressad idag. Däremot är vi inte riktigt överens om det här med att lyfta hovarna, men vi får helt enkelt fortsätta jobba med det. Sedan tog jag henne i ett lite längre grimskaft som jag har och gick en promenad med henne. Lova och hennes ponny Poesi som vilar just nu följde med och båda hästarna var nog lika taggade på att få komma ut lite, haha...! 
 
Avslutade stunden i stallet med att knäppa lite exteriörbilder så jag kan följa utvecklingen när vi kommer igång att träna sedan. Självklart kommer jag att visa bilder när hon har musklats mer så ni kan se skillnaden. Tack Lova för hjälpen med att hålla henne! Frågan är hur ofta man ska ta sådana här foton för att se någon skillnad? Ska i alla fall bli riktigt spännande att se hur hon kommer musklas i kroppen och utvecklas i ridningen. 
 
Och slutligen lite då om mina planer för Queenie. I början är tanken bara att ta det väldigt lugnt och låta henne vänja sig vid den nya miljön. På söndag kommer hon sannolikt att släppas ut i lösdriften där det för tillfället går två andra hästar. Tror det kommer vara väldigt bra för henne med större hage och lite kompisar att umgås med! Nästa vecka kommer hovslagaren och verkar henne samt skor henne om det behövs. Jag planerar även för att ta ut veterinär som kan ge andra sprutan i grundvaccinationen som hon inte har fått, troligen ska en vargtand dras ut och resten av tänderna kollas samt att jag ska ha ut en id-kontrollant så att jag kan tilläggsregistrera henne. Och så ska jag ta ett träckprov en dag när det passar för att se så hon inte har kvar några parasiter efter avmaskningen. I vanliga fall brukar man inte göra det efteråt men eftersom hon är importerad och vi inte vet om hon har varit avmaskad tidigare rekommenderade veterinären detta. Med andra ord är det en del praktiskt saker som ska ordnas i kombination med att hon behöver tid att vänja sig vid miljön. Slutligen ska jag också få tag i en bra sadel åt henne. Hon har ju fått vila helt de tre första dagarna, och nu fjärde dagen så tog vi en kort promenad. Jag kommer fortsätta på liknande sätt och anpassa dagen efter hur hon verkar för stunden, känns hon lugn kommer vi kanske promenera mer. Dock tror jag hon har lite överskottsenergi nu efter att ha börjat stå på box de senaste dagarna, så i helgen kanske jag släpper henne lös i paddocken en stund. Innan jag har fått tag i sadel kanske jag också kommer longera och tömköra henne, men det beror också lite på hur snabbt hon anpassar sig till nya miljön. Kommer också börja med lite ledövningar från marken. Så där har ni planerna den allra närmsta tiden, jag får skriva lite om mer långtgående planer när allt börjar falla på plats lite mer. 
 
#1 - anniz

Är det inte bättre att göra träckprov asap innan man släpper ihop henne med andra? Noll koll men låter vettigast i mitt huvud? :O

Svar: Jo, borde ha gjort det men var tvungen att kolla med veterinären vilka parasiter jag ska kolla samt helst göra det en dag då man har möjlighet att posta direkt om man inte vill lägga det i kylskåpet. Igår glömde jag tyvärr och de andra dagarna har inte funkat, röd dag och slutat för sent på jobbet.
Fru Strandh