Fru Strandh

Film från provridning
Idag hade jag tänkt jobba minsann, men det hade inte vikarie-poolen tänkt tydligen... Antagligen var det väl inte tillräckligt stort behov idag, det börjar väl gå ner lite nu inför sommaren. Så jag blev oplanerat ledig och fick faktiskt rätt mycket gjort istället. Har tvättat, diskat, handlat mat och lagat mat plus att jag har fått gjort lite andra viktiga småsaker. Rätt gött, för vi har halkat efter lite med sånt det senaste. Sedan när jag var klar med allt jag ville få gjort under dagen hade det blivit kväll och då åkte jag iväg till stallet för att ta hand om Queenie lite. Det är ju inte så mycket att göra med henne nu utom att ta in och sköta om henne i stallgången. Men jag tänker att det är bra att greja med henne varje dag så att hon börjar lita mer på mig. Och som jag misstänkte litade hon inte alls på mig idag efter gårdagens obehagliga tandläkarbesök, stackarn...
 
Jag tror jag var i hagen och försökte få in henne i runt en halvtimma innan det till slut gick. Försökte olika knep och tänkte på mitt kroppspråk, försökte locka med godis men det är svårt när de andra hästarna är mer godissugna än hon är. Det som till slut funkade idag var att ge mest uppmärksamhet till hennes nya bästis, det andra stoet i hagen. Queenie håller sig alltid i närheten av henne. Efter en lång stund av kelande och gosande med det stoet så kunde jag få lov att sträcka fram en liten godis till Queenie som hon tog, och därefter lät hon mig ta tag i grimman. Äntligen! Kommer nog få jobba på såhär ett tag, lika bra att tänka som att vi är tillbaka på ruta ett. Men ska man bygga ett långsiktigt förtroende med en försiktig häst så är det lika bra att låta det ta tid, man ska inte stressa fram något när det gäller hästar. Sedan tog jag in henne och pysslade med henne, det gick jättebra. Och efter det gjorde vi lite ledövningar i paddocken innan hon fick springa lös där och så tränade vi infångning en gång till sedan. Ska försöka få henne att börja komma när jag ropar så har börjat träna lite lätt på det, så får vi se om det funkar så småningom. 
 
 
Men nu till alla er som också följer mig på youtube och ivrigt väntar på fler filmer - här kommer en! Ni fattar inte hur mycket mer material till filmer jag har nu bara på första veckan som hästägare. Så jag kan lova att det kommer mer, men här är i alla fall den allra första filmen med Queenie! Den är från provridningen som jag inser är ganska exakt en månad sedan. Kan inte påstå att jag alltid är helt nöjd med min ridning men det är man väl sällan när man ser sig själv på film. Såhär såg det ut i alla fall, jag hade ingen vlogg kring detta för jag visste ju inte då att jag skulle köpa henne, utan det är bara ihopsatta filmsnuttar som min kompis Malin filmade åt mig. Men hoppas ni tycker det är kul att se lite hur provridningen gick till, och så får vi ta och jämföra denna filmen med andra filmer om några månader och se hur stor skillnad det är!