Fru Strandh

Min framtida häst
Så, nu när allting äntligen är bestämt så tänkte jag passa på att presentera min framtida häst lite grann. Jag kommer troligen hämta henne på måndag, stallplats har jag ju redan haft reserverad sedan länge. Under dagen har jag pratat lite med försäkringsbolag, försökt ordna klart allt med transport och så, samt varit och införskaffat lite prylar. Kommer visa upp detta på bloggen vid annat tillfälle ihop med allt som nu ska plockas upp ur förrådet och köras iväg till stallet.
 
Queenie som hon heter, är ett nioårigt skimmelsto på 164 i manke. Bilden är fotograferad på provridningen av min kompis Malin som var med då. Hon är en Irländsk Sporthäst och jag hade faktiskt inte direkt hört talas om det innan, men det verkar inte vara en godkänd ras ännu. Jag tog reda på att det tydligen är en framavling mellan engelska fullblod och rasen irish draught som jag inte vet så mycket om. Hon verkar ha väldigt bra temperament i alla fall. Hon är inte så utbildad i dressyren så där har jag lite jobb att göra med att utbilda henne, men i hoppningen däremot så är hon hoppad uppemot en meter i alla fall. Hon har gått hunting på Irland och är relativt nyss importerad därifrån. Hon är lagom pigg enligt min smak, lagom känslig i ridningen och inte tittig. När jag testade att rida ut på henne gick hon modigt framåt trots mycket saker i miljön och att det var första gången jag satt på henne. Kunde bli lite stark i munnen emellanåt i galoppen men jag tror det kan bero på att hon behöver bygga muskler så hon orkar bära sig bättre och så visade det sig att hon hade en vargtand på besiktningen. Kan hända att den ligger och stör i munnen där bettet är så då får vi dra ut den på henne. Sedan hade hon lite andra små anmärkningar på besiktningen, och det var därför beslutet om att köpa henne dröjde. Hon har ett ärr i ena karleden bak och sedan en hov som är lite utfluten inåt. Det är ändå en liten risk att köpa henne men samtidigt kunde det funnits mycket värre saker också. Vi vet till exempel inte vad ärret beror på men detta känns så rätt i hjärtat att jag valde att chansa och köpa henne ändå, och fick henne lite aningen reducerat pris på grund av detta. Jag hoppas och ber att det inte ska bli något trassel med detta utan att hon ska fungera fint som ridhäst ändå! Det känns lugnade att veterinären inte var särskilt orolig över det i alla fall. 

Så nu vet ni läget lite mer om varför det dröjde med beslutet att köpa henne, och ni vet även lite mer om hästen. Och eftersom hon är import och säljaren inte haft henne så länge så vet inte jag så hemskt mycket mer om henne än såhär. Hon är snäll i hantering och otittig på hinder, hon gav mig en väldigt trygg känsla när vi hoppade och jag ville bara fortsätta. När jag var ute och red kändes det så tryggt att jag bara satt och drömde mig bort om att hon var min... Och nu är hon snart det, fina Queenie!