Fru Strandh

Häst för hela slanten
Startade igång dagen med en intensitv privatlektion för min tränare Frida på Falbygdens Ridcenter. Jag gjorde ingen särskild övning mer än att jobba på volt och gå över lite bommar, fick fila mycket på detaljer för att få hästen i bra form och sitta korrekt, använda tygeltagen korrekt m.m. Så roligt och utvecklande! Jag bara älskar att gå in och fila på detaljer i ridningen, hela tiden kämpa för att bara bli den där lilla millimetern bättre. Och till slut bli alla de där millimetrarna några kilometer och man kan se tillbaka på hur mycket man har utvecklats. Galet roligt och jag är taggad på fler privatlektioner framöver, denna gången fick jag sitta på lilla pigga Maggotina, en ponny som har vuxit över gränsen och räknas som häst. Får se vilken det blir nästa gång!
 
Sedan var jag hemma en stund, käkade och landade efter lektionen. Planerade lite inför veckan och sedan åkte jag tidigare till jobbet för att sitta och schemalägga våra stallvärdar. Sedan blev det lite longering innan lektionerna drog igång och idag flöt alla lektionerna på riktigt bra. Det var hoppning som jag alltid är lite extra taggad på, haha! Eleverna var jätteduktiga allihopa och riktigt modiga också. Alla börjar få in det där ordentliga mantaget över hindren riktigt bra. Lektionen för min privatelev gick också riktigt bra, och nu är jag hemma igen. Trött i kropp och knopp men lycklig över en bra dag! Slutligen har jag också äntligen lyckats boka in en ny provridning, det är ett halvblod som står i närheten som jag fick nys om genom min kompis för länge sedan. Tänkte att eftersom jag inte hittat någon som känns rätt än kan jag lika gärna prova honom också. Jag kommer att åka dit på lördag efter jobbet och tittat på den. Spännande!
 
Lektion och hästletande...
Imorgon är det äntligen dags för ridlektion igen! Har blivit ett tag sedan sist, jag red lektion förförra veckan men under förra veckan var jag så snuvig att jag skippade dressyrlektionen faktiskt. Från och med denna veckan kommer jag att rida privatlektioner (alltså att jag rider själv istället för i grupp) varannan torsdag förmiddag. Börjar med ridskolehäst och sedan är tanken att jag ska kunna rida min egen framtida häst så småningom. Jag är i alla fall grymt taggad för imorgon! Har dock ingen aning om vilken häst det blir eller vilka övningar jag ska göra men det får vi se vad min tränare har planerat. 
 
Och på hästletarfronten har jag spanat in flera stycken annonser på lämpliga hästar igen och har kontakt med några ägare. Dock inte bokat in någon ny provridning ännu, för jag har börjat med att fråga lite mer om hästen innan jag bokar in något så jag kan sålla ut lite bättre i förväg. Kanske blir att jag lyckas matcha bättre med hästarna jag sedan testar eftersom jag har kollat mer nogrannt vilka som passar mig i förväg. Jag gillar ju hästar med lite eget "go" i sig men samtidigt som är känsliga för hjälperna. Dock kan jag inte heller ha någon som är för känslig då jag själv inte är tillräckligt förfinad i mina hjälper än, och det vore kul om Daniel kunde rida den ibland också. Men jag uppdaterar er som vanligt på den fronten när något nytt händer, nu är det dags att sova lite för att ladda upp inför privatlektionen imorgon och sedan blir det jobb på kvällen. Godnatt!
 
Vår i luften

Så härligt väder det har varit senaste dagarna! Verkligen vår i luften nu och jag bara längtar att få vara ute mer. Tänk att kanske ha en egen trädgård någon gång i framtiden... Det är särskilt sommarhalvåret som man saknar att bo utanför stan och närmare naturen. Igår tog jag och mannen en liten promenad på kvällen, det hade hunnit bli kyligare men var fortfarande härligt ute. Vi tog en sväng runt djurparken som finns uppe på berget utanför stan och det var jättemysigt. Vi hittade dessa vackra blåsipporna som slagit ut. 

Idag har det varit lika härligt väder och jag hade en riktigt bra dag på förskola som vikarie. Barnen skötte sig fint hela dagen och jag gick på sena passet vilket betydde att jag fick vara ute med barnen mycket - härligt! Efter jobbet kände jag spontant egentligen att jag helst bara ville åka till ett stall och sno en häst för att ta en uteritt alternativt åka upp och promenera på berget igen... Men vi var duktiga och tog oss i kragen lite så städade vi igenom hela lägenheten. Det behövdes! Men så skönt att det är klart nu, man trivs ju så mycket bättre i ordning och reda. 
 
Nu ska jag strax kika om jag har blivit bokad på jobb imorgon och sedan är det läggdags. I helgen händer spännande grejer också, vi har ett stor event för tonåringar i kyrkan på fredag och söndag kanske jag åker ner till min familj en sväng. Mina elever på ridskolan ska få hoppa denna veckan, de flesta i alla fall, och på torsdag är det dags för min första privatlektion på länge. Är så taggad! Ser fram emot en bra vecka.