Fru Strandh

Stamkund på bilverkstaden?
Både idag och igår har jag jobbat i en förskoleklass men idag var en kortare dag för jag behövdes inte på fritids sedan. Ganska skönt för det började störtregna på eftermiddagen när jag skulle åka hem. Och det behövs ju, så det är väl bra att det regnar! Hoppas faktiskt på mycket regn i sommar så grundvattnet kan komma tillbaka till normala nivåer så småningom. Jag sitter hemma vid datorn och har chillat lite sedan jag kom hem, men ska nog se till att få lite gjort idag. Kanske dra ner i förrådet och börja rota fram diverse sparade hästprylar? En del av det behöver nog rengöras och tvättas innan det bör användas till min framtida häst. 
 
Sedan har jag hämtat bilen på verkstaden idag, igen. Känns som vi är där för jämnan! Personalen känner igen oss direkt vi kommer och kan bilens registeringsnummer utantill vid det här laget... Historien med den här bilen vi har nu är ju i det närmaste helt osannolik och jag tänkte försöka återge den kort nu. Vi köpte den för lite mer än ett år sedan, vi hade kommit fram till att vi kunde börja klara oss med en bil. Så vi sålde båda de två mindre, äldre bilarna vi hade och köpte en lite större och nyare istället med "lyxigheter" jämfört med de förra bilarna, som till exmpel AC. Problemet är just att den där AC:n har vi inte fått känna av särskilt mycket... Alls! Vi köpte bilen begagnad från en bilfirma i stan, och det var fortfarande kallt ute då så vi märkte bara att värmen fungerade när vi testade den och slog till. Bilen var genomkollad av verkstaden så därför fanns tre månades begagnat-garanti och det är jag i efterhand väldans glad för! Vi kan väl bara kort och gott säga att den där garantin har blivit förlängd ungefär ett år ganska exakt... 

När värmen kom på våren insåg vi att AC:n inte blåste någon kalluft och lämnade in bilen. Och sedan dess har bilen varit inne för detta problemet fler gånger än jag minns. Som tur är så går det fortfarande på garantin eftersom vi upptäckte det inom tre månader - och det är ju inte vårt fel att verkstaden inte har lyckats fixa det. Nu vill jag verkligen inte kasta skit mot firman vi köpte av för deras service mot oss har varit guld genom hela den här historien! Men företaget som de lämnade ut sina AC-jobb till förut har väl inte riktigt kunnat sin sak. Bilen har varit inne flera gånger på det stället, och varje gång den kommit ut så har det pajjat ihop igen efter någon dag. Nu har bilfirman bytt till ett annat ställe att lämna ut AC-jobben till som verkar sköta det bättre, när vi hämtade bilen för några veckor sedan funkade det först. Men... Sen gick den sönder igen. Och nu var den inne igår och idag, visade sig att systemet pajjat ihop igen för att det första företaget hade felkopplat slangar och grejer, och trots att jobbet var gjort rätt senast och kopplat allt rätt så har bilen gått för långt med allt felkopplat (runt ett halvår?) så därför pajjade det ihop för sjuttioelfte gången... Vet att det låter sjukt rörigt, men det är det också, haha! Som ursäkt för allt besvär fick vi i alla fall en generator utbytt gratis av verkstaden (snällt!) och nu har vi tid i nästa vecka för att förhoppningsvis få AC:n fixad en gång för alla. Skulle det inte bli ordning på den nu kommer vi väl snart börja bråka om att häva köpet istället, för vi har ju inte fått vad vi betalat för - en bil med fungerande AC. Det var liksom ett av de främsta kraven i vår nya bil eftersom vi inte hade det i våra förra bilar. Usch, vilken historia, men jag hoppas att det äntligen blir ordning på allt även om jag inte riktigt vågar hoppas ännu. Bilen är ju bra i övrigt, jag gillar framförallt storleken. Rymlig nog att klämma in en säng i som jag och min kompis Pernilla gjorde en gång men samtidigt inte klumpig, stor eller svår att parkera. Och det är ju verkligen ingen nackdel att vi satsade på en bil med dragkrok nu när vi ska köpa häst. Jag är också sjukt glad att hela denna historien har gått på garantin så vi inte hade stått där själva med denna kostnaden för det hade nog inte blivit en billig historia... Ett tips i livet - om ni klarar er utan bil, köp ingen bil. 

Queenie ska bli min!
Efter en helg av funderande, och efter att ha jagat lite försäkringsbolag och hovslagare har jag till slut bestämt mig helt... Trots att allt inte ser glasklart ut ännu, men detta känns så väldigt rätt i hjärtat. Detta är hästen för mig! Så jag kommer köpa henne, den hästen jag provred för knappt två veckor sedan och besiktigade i förra veckan. Jag kommer berätta mer om själva hästen och skriva mer detaljer kring det som har krånglat lite runt köpet längre fram. Men nu vet ni i alla fall detta, beslutet är fattat och hästen kommer bli min! Sedan ska vi reda ut detaljer kring när jag hämtar henne m.m. Lovar att hålla er uppdaterade kring hur allt går, och sedan får ni börja följa min resa med en alldeles egen häst också!
 
 
Dörrmatta

En härlig, vanlig lördag har passerat med jobb på ridskolan i sommarvädret och sedan chillat hemma med min älskade man. Lägenheten är ordentligt städad sen igår och det känns så gött! Vi köpte en ny, större dörrmatta för inte så länge sedan och nu ligger den på plats. Beställde den på nätet så var lite rädd att den inte skulle motsvara förväntningarna men är väldigt nöjd måste jag säga. Nu ska vi strax lägga oss och imorgon ska vi till kyrkan på förmiddagen. Godnatt!