Fru Strandh

Anmärkning...
Ja, som många av er kanske har misstänkt eftersom jag inte uppdaterade bloggen igårkväll så gick inte besiktningen på den hästen jag vill köpa helt som jag hade hoppats. Någonstans hade jag väl väntat mig att hästen antingen skulle vara i toppskick och det bara var att tuta och köra - eller att den skulle vara blockhalt på böjprov så det bara skulle vara att glömma den och leta vidare. Men istället har jag nu hamnat i något läge mitt emellan vilket jag inte alls var beredd på. Egentligen är det väl det mest troliga och logiska så det var väl ganska naivt av mig att inte vara beredd på det... Det är alltså lite osäkert i dagsläget om jag kommer köpa hästen, men egentligen vill jag verkligen fortfarande ha den. Det fick några anmärkningar på besiktningen och frågan är dels om det kommer att påverka den i framtiden (förhoppningsvis inte) och framförallt är det väl om försäkringsbolaget sätter en reservation som det heter på en viss "defekt" på hästen eller vad man ska säga. Om jag har förstått det rätt så innebär det då att man inte kan få ut några försäkringspengar om det skulle bli en skada av det. En sådan reservation kan antingen vara permanent livet ut (vilket man absolut inte vill ha) eller så kan den tas bort efter en viss period om hästen inte uppvisat några problem kring den defekten.
 
Och ett par små anmärkningar fick denna hästen på besiktningen, bland annat ett ärr efter en gammal skada som vi inte vet något om, så nu har jag under dagen jagat runt efter försäkringsbolag för att få veta vad de tycker. Jag har bara fått ett definitivt svar av ett bolag, och det var väl halvbra så därför avvaktar jag tills efter långhelgen för att se om de andra bolagen kan erbjuda en bättre lösning. Så typiskt att det var långhelg just nu... Och samtidigt har jag kontakt med hovslagare för att få veta lite mer om en hov som behöver rättas till. Jag kommer väl fortsätta jaga både hovslagare och försäkringsbolag närmsta dagarna för att få veta mer så får vi helt enkelt se hur det blir. När jag pratar med oliak folk runtom mig blir en del livrädda och säger att jag inte ska köpa medan en del säger att det inte är någon fara och alla hästar har mer eller mindre defekter, att det finns ingen perfekt häst. Jag har märkt att alla dessa välmenande råd från både vänner och försäkringsbolag mest gör mig förvirrad faktiskt, för det är många olika råd och teorier. Hur som helst vet jag inte mer än så just nu, jag får avvakta svar efter långhelgen så får vi se hur det blir. Så synd, för jag hade hoppats på att kunna få grönt ljus och hämta hem hästen denna helgen men så blir det ju inte... 

Jaja, ibland blir inte allt som man hoppats. Nu till lite roligare saker och det är att vi i alla fall fick tag i en ny ridskolehäst åt Tunarp igår! Ett jättefint fuxsto som var lite större än tänkt men verkade väldigt stabil, lite mer åt dressyhållet men det kan nog bli bra. Och skulle det inte bli det så har vi bytesrätt, vilket är jätteskönt när man driver ridskola för det är nästan omöjligt att säga i förväg vilka hästar som funkar och inte funkar i verksamheten. Ska hur som helst bli spännande att se hur alla våra nya hästar är och kanske att det kommer någon mer innan sommarlägrena är igång!