Fru Strandh

En häst som kan bli min
Äntligen, nu har jag bestämt mig. Nu har jag hittat rätt. Den där hästen jag testade på onsdagkvällen var ju klart bäst hitills, det bara klickade liksom. Jag åkte hem och pratade med min man och sedan satt jag under torsdag förmiddag och funderade, vägde för- och nackdelar mot varandra, skickade filmer till tränare och annat duktigt hästfolk och slutligen eftersom jag tror på att Gud hjälper mig - så bad jag att han skulle leda mig till rätt beslut. Och det känns verkligen rätt nu så jag kommer försöka köpa den här hästen. Jag har meddelat ägaren att jag vill ha den trots att det bara fanns möjlighet att provrida en gång innan jag skulle ge besked för det var så många andra i kö att titta på denna. Men nu har jag ju testat rätt många (detta var tionde hästen jag kollar på) så jag vet ju vad jag är ute efter. Så glad att jag såg annons bara någon timma efter den blev utlagd! 
 
Men sedan är det ju så att man inte bara köper en häst rakt av, utan den ska besiktigas också. Då kollar en veterinär igenom hästen, som en grundläggande hälsokontroll, och ser att den är frisk och hel i kroppen. Så om hästen nu går igenom besiktningen som blir på tisdag så kommer jag att köpa den! Jag har redan lagt en handpenning på den. Det är för att visa att jag är seriös och vill ha den, och så att ägaren vågar avboka alla andra kunder och boka in en besiktning. Säljaren brukar stå för kostnaden av besiktning och det gör hon också, samt att jag har fått välja veterinär vilket känns bra. Så nu håller vi alla tummar och tår att detta ska gå vägen! 

PS. Hästarna på bilden har ingenting med den hästen jag vill köpa att göra. Jag väljer att inte lägga ut några bilder på den förrän jag vet säkert om köpet blir av. Spännande!