Fru Strandh

Uppdatering kring livet
En hel vecka sedan jag skrev ett inlägg senast och denna gången måste jag faktiskt få be om ursäkt... I vanliga fall om jag missar en dag eller så brukar jag inte tänka att det gör något men målet är ju att hålla igång ett aktivt bloggande. Anledningen till denna lilla paus är att jag har haft såå mycket i huvudet och mycket att göra. Nu känner jag att jag börjar hitta tillbaka till ett normalt livstempo men efter helgen som gick var jag verkligen inte mig själv. Egentligen har jag väl inte haft så vansinnigt mycket att göra men det sätter sig i huvudet liksom. Min hjärna går på högvarv och klarar inte av att varva ner, och det är då jag måste pausa allt det där extra (som till exempel bloggen) och ett litet tag mest göra det livsnödvändiga för att kunna lugna ner mig själv. Nu känns det mycket bättre och läget är liksom under kontroll igen. Men så vet ni det också att om jag inte bloggar aktivt på några dagar så finns det förmodligen en vettigt orsak och jag kommer troligt också att komma tillbaka till bloggandet några dagar senare. 
 
Men nu ska jag berätta om allt kul som ni inte fått veta de senaste dagarna! Under helgen har jag haft det som för mig blev vårterminens sista helgkurs. Det var första gången jag hade elever med fysiska funktionshinder och jag var rätt nervös innan men det gick så fantastiskt bra! Jag hade bara två elever i grupp vilket var jätteskönt men framförallt var hela familjen så go och lätta att ha och göra med. Hästarna vi valde att använda uppförde sig dessutom helt exemplariskt. Så nu kan jag lägga ytterligare en ny erfarenhet till kontot och dessutom kunde vi planera upplägget för helgen mer självständigt så jag slapp sätta in vikarie till mina ordinarie elever på lördagen. I fredags kväll var jag sedan på kvällen iväg med kyrkans tonåringar till en annan pingstkyrka för en kväll med tema om relationer som blev jättebra. På lördagkväll var det möhippa för min fina vän Anna som gifter sig nu på lördag. Ni som känner mig lite kanske vet att jag bodde inneboende hos henne några månader när jag just flyttat till Falköping innan jag hittade egen lägenhet. Hur som helst, en underbar människa och vi hade en jättemysig kväll tillsammans. Synd att jag inte hann vara med på hela möhippan men så blir det ibland att saker krockar lite. 
 
Sedan har veckan rullat på med lite allt möjligt, jobb som vikarie och lite ledig i början av veckan. Det har mest vart sådana där irriterande småsaker som behöver bli gjorda, sådant jag haft i huvudet och inte kunnat släppa trots att jag blivit bättre på att skriva upp saker och stryka det som är klart sen. Och nu slutligen ska ni få en säkert efterlängtad uppdatering på hästfronten - jag testade två hästar på ett försäljningsstall och åkte ganska långt helt själv för exakt en vecka sedan. Särskilt den ena lät så sjukt bra i annonsen och stämde in på mina krav, men tyvärr kändes det inte alls lika bra när jag var där och testade. Ingen av dem var i särskilt bra skick, båda dock helt okej i ridningen men det sa inte klick liksom. Och båda var enligt mig osäkra på hinder vilket verkligen inte är vad jag behöver sedan den gången jag fick en tvärvägran förra hösten och hamnade på sjukhus... Nej, jag behöver en häst som är trygg i hoppningen. Så jag tackade nej runt ett par dagar senare och sedan blev det att leta vidare. 
 
Så i början av denna veckan kollade jag hästnet som vanligt och plötsligt dyker det upp en annons på ett skimmelsto. Blir genast intresserad när jag läste om hästen så jag slog en pling med en gång och lyckades bli den första som ringde (äntligen ingen före mig, haha!). Bokade en provridning kvällen efter för den stod nära. Detta var i tisdags så igår var jag på plats för att testa henne. Vilken mysig liten häst! Tyckte verkligen om henne och allt såg väldigt bra ut och kändes bra, fast samtidigt inte för bra för att vara sant. Trygg att rida ut på själv och med trafik (vilket jag fick testa), trygg på hinder med lite eget sug och taxerade bra. Vi flög över 80 cm tillsammans som ingenting, vilket enligt min måttstock är ganska modigt första gången man sitter på en ny häst och jag ville ändå bara hoppa mer liksom. Dock inte så utbildad i dressyren men hon verkade vara väldigt snäll och okomplicerad vilket gör att jag ändå inte känner att utmaningen att utbilda vidare blir för stor. Har du en arbetsvillig häst så är det ju så mycket lättare att träna den bra. Tyvärr har jag inte så mycket tid att fundera för det är andra i kö på henne så jag måste bestämma mig under dagen. Det blir ett ganska hastigt beslut för att vara mig oavsett vad jag bestämmer mig för, men ska fundera lite till och be över saken mer men kan ju säga att det känns väldigt bra i alla fall. Jag håller er uppdaterade!