Hannah Strandh

Ridit Queenie igen!

Idag har varit en så fantastiskt bra dag. Ja, hela denna veckan har varit och kommer bli så bra alltså! Har så mycket att vara glad över och det är mycket tid med hästar just nu vilket gör mig till en väldigt lycklig människa. Tänk att få ägna förmiddagen åt sin egen häst för att sedan åka till jobbet och träffa ännu fler hästar. En del tycker väl att jag är tokig men - kan det bli bättre?! 

Dagen startade med att jag själv kopplade på transporten, lastade Queenie (med lite hjälp för att stänga luckan) och åkte iväg till min NH-tränare igen. Jag har känt att alla övningarna jag fick i "läxa" har gått såpass bra att det var dags att åka tillbaka och träna vidare. Queenie var jättesnäll att lasta och åka med, det gick jättebra att köra fast jag var helt själv idag och träningen gick så fantastiskt bra! Vi började med att repetera allt vi hade tränat på förra gången och som vi övat på hemma. Finslipade på lite detaljer där och sen började vi träna uppsittning och avsittning. Allt gick väldigt lugnt till och vi tog gott om tid till att Queenie skulle slappna av och känna sig lugn. Sedan kunde jag skritta en stund medan min tränare Claudia också hade Queenie i grimskaft för säkerhets skull. Kanske mest för att jag skulle känna mig trygg och slappna av... Jag fick göra två övningar för att fortsätta träna in "one rein stop" fast nu uppsuttet. Det är ju egentligen ett kommando som westernryttare tränar in på sina hästar, men varför inte använda det fast jag rider engelskt liksom? Alla sätt är bra utom de dåliga, och om det kan hjälpa mig att ha en nödbroms på Queenie ifall hon skulle sticka iväg igen så är jag gladast av alla! Övningarna gick jättebra och jag svävar på moln för att äntligen kunna börja rida min häst lite igen. All den tid jag lagt på övningarna vi gjort hemma känns som att det har förbättrat vår relation och att Queenie känner sig ännu mer trygg med mig vilket är jätteroligt. Så nu har jag mer att träna på samtidigt som jag ska fortsätta med de gamla övningarna. Duktig häst!

Nu ska jag snart gå och lägga mig för imorgon startar en helgkurs på jobbet som jag ska hålla i med en kollega. Ser fram emot det och hela den här veckan blir liksom bara bättre och bättre. Började med ett vikariepass på måndagen, men när jag tagit mig igenom det så åkte jag till stallet där Queenie fick massage av min kompis Bea som pluggar till hästmassör och ville ha hästar att träna på. På tisdagen hade jag en lång arbetsdag på Tunarp. Onsdagen är en kortare arbetsdag så då har jag gott om tid i stallet och passade på att både tömköra och repetera alla övningar inför dagens träning. Denna dagen har jag ju redan berättat om och nu väntar som sagt helgkurs på jobbet. Det blir både uteritter och lektioner blandat, och om det är duktiga elever hoppar vi nog terräng på söndag - roligt! På söndag är dessutom tanken att jag och min kollega ska rida lektion för ytterligare en kollega för att öva oss inför antagningsprovet till SRL1. Woop!
 
Är så taggad just nu att bara träna och träna för att nå nya mål och bli en ännu bättre ryttare och hästmänniska. Är så otroligt tacksam att få jobba med något som jag tycker är så roligt. Och tacksam för att det går framåt med Queenie - tänk så fin hon kommer bli när jag får helt ordning på henne. 
 
#1 - just me

har du funderat någon gång på att byta blogg portal? Det kanske ger dig mer motivation för bloggandet? (läst i ett tidigare inlägg att du icke har motivation)

Svar: Nej, det har jag faktiskt inte funderat på. Trivs väldigt bra på blogg.se! 😊 Och motivationen börjar komma tillbaka, ska bara hitta tiden också. 😉 Har första lediga dagen efter att ha jobbat sju dagar i rad.
Fru Strandh