Fru Strandh

Hösten är här
Ja, nu har verkligen hösten kommit på riktigt, i alla fall till min stad. Löven på träden börjar övergå i gult, orange och rött. Luften känns lite sådär frisk och krispig emellanåt. Ena dagen är det solsken och perfekt ridväder, andra dagen smattrar regnet ner och vädret är sådär perfekt för att sitta under en filt i soffan med en kopp te. Men hästen ska tas om hand ändå såklart. Mig gör det inget alls att hösten har kommit, jag gillar alla årstider. Och som man säger - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag har flyttat mina gummistövlar till stallet och de används numera nästan varje dag. Hagarna är leriga och idag fick hästarna på lösdriften sin första smakportion hösilage för att börja vänja magarna tills vi om ett tag kör in en stor bal i hagen. 
 
Med Queenie går det jättebra just nu. Igår var jag och min kompis Anna ute på en lååång uteritt. Vi hade så trevligt även om vi lyckades hitta en väg som var mindre lämpad för ridning... Men hästarna skötte sig utmärkt ändå. Queenie tycker dock att backarna upp och ner var jättejobbiga så det kommer jag lägga mycket träning på framöver för att bygga mer musklar. Kan erkänna att även jag har träningsvärk idag från att stå upp i backarna. Idag blev det lite lugnare och jag tömkörde henne, testade ett nytt bett och körde ett ganska lugnt pass.
 
Livet rullar på i övrigt, jobbar på Tunarp och varvar det mest med förskolor. I kyrkan hade vi en fantastiskt gudstjänst igår, två av kyrkans tonåringar döptes och atmosfären vad så härlig. I lördags var jag ute med samma Anna på en restaurang som heter Pinchos. De serverar all mat i mini-portioner och så beställer man flera stycken - så rolig idé och så galet gott! Dit går jag gärna igen. Och nu har vi kommit hem från hemgrupp i kyrkan. Imorgon väntar en längre arbetsdag och Queenie ska nog få vila alternativt att vi tränar lite NH eller liknande. Godnatt världen!
 
Ny vlogg uppe
Nu är äntligen en ny vlogg uppe på min kanal - en vlogg där jag duschar hela Queenie och friserar hennes man lite. Tyvärr blev den inte riktigt så bra som planerat eftersom kameran dels hade dåligt batteri så jag fick snåla lite med vad jag filmade mot slutet. Dels så åkte den ner i golvet och efter det tycker jag att fokuset inte funkade som det ska och kameran började stänga av sig oväntat. Så ursäkta kvalitén under andra halvan av vloggen, jag får försöka få tag i en ny kamera framöver att filma med. Men jag bestämde mig för att lägga upp vloggen ändå med tanke på allt jobb jag la ner på den, så varsågoda!
 
 
Queenie har för övrigt varit väldigt duktig med vatten alltid, bryr sig inte mycket om att varken bli spolad eller gå genom vattenpölar ute. Nu har det gått några dagar sedan träningen där allt gick så fantastiskt bra. Sedan dess har jag ridit ut med henne, på halvlånga tyglar utan att hon försökte springa iväg. Hon fick en dags vila då jag inte orkade rida och igår blev det lite dressyr i paddocken. Dock tyckte jag inte alls det kändes lika bra som i söndags... Men det får bli nya tag och idag har jag inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra. Jag skulle egentligen också vilja fortsätta filma på nya idéer till youtube, men kan ju inte det utan fungerande kamera. Så typiskt att den skulle gå sönder! Om ni har några tips på bra kameror att filma med får ni gärna lämna en liten kommentar och länk till vart man kan köpa den nedan. Kram på er alla fina läsare! Det har varit lite dålig aktivitet här eftersom jag inte alltid känt för att blogga det senaste. Men ska försöka bli lite bättre på det. Sprid gärna bloggen och min youtube till andra ni känner så länge!
 
Supernöjd

Veckan som gått har varit ganska tung som ni säkert förstår, saknaden efter vår lilla katt som fick tas bort för snart en vecka sedan är stor. Man tänker på henne ofta men det är skönt att veta att vi gjorde allt vi kunde för henne i alla fall. Men trots sorgen kan man som tur är ändå glädjas åt annat emellanåt. Som idag till exempel när jag red min allra första lektion på min alldeles egna häst. Vilken känsla! Jag har ändå varit ganska pirrig inför detta, att ta med hästen till ridskolan och liksom "visa upp" henne där fastän jag inte alls är där jag vill vara med henne ännu i träningen. Men jag har insett att jag behöver ju verkligen hjälp med henne även fast det går väldigt mycket bättre nu än det gjorde för ett par månader sedan. 

Så jag tog mod till mig och bokade en lektion, och under veckan har jag promenerat ner henne till ridskolan och gått runt i miljön för att vänja henne lite. Målet idag var mest att komma till lektionen, hoppa upp på hästen och skritta lite. Haha, det var helt seriöst mitt mål för dagen! Jag tänkte liksom att om jag sätter låga mål första gången blir jag förhoppningsvis positivt överraskad. Kanske att det var aningen lågt satta mål, haha...! Men bra gick det och på bilderna ser ni en nöjd Hannah och en svettig Queenie som är på väg hem till stallet från ridskolan. Hon var otroligt duktig och kämpade på så gott hon orkade, hon är verkligen inte musklad och i bra kondition nu. Vi gjorde egentligen inget jobbigt utan filade på i alla gångarter på volt och min tränare Frida instruerade hur jag skulle göra för att få henne att jobba rätt. Inser i efterhand att det hade gjort mycket om jag hade börjat rida lektion på Queenie tidigare och inte väntat så länge... Lätt att vara efterklok. Lyd mitt råd och rid alltid, alltid, alltid regelbundet för tränare!
 
Hur som helst är jag jättenöjd och jag kunde rida i alla gångarter utan att Queenie försökte dra iväg. Lite spänd i den nya miljön men det är ju inte så konstigt. Det känns klart bättre med hackamore än med bett just nu så jag kommer nog fortsätta rida på det. Min duktiga lilla häst, nu vet jag ännu mer säkert att jag valde rätt häst och att det kommer gå att få henne riktigt bra! Nu är det bara att fortsätta att finslipa på detaljer och träna upp både henne och mig. Och förresten är hon stencool förbi all trafik som är på väg till ridskolan. Duktig!