Fru Strandh

Ridskolestart
Ridlägrena är slut för sommaren och nu börjar den lite mer normala vardagen dra igång igen. I måndags var jag och min man lediga och vi fortsatte med det stora projektet att få ordning i vårt förråd. Prio nummer ett var att åka och köpa hyllor och montera dessa vilket vi hann med. Det blev sådan skillnad bara att få bort alla prylar från golvet! Sedan kan vi rensa och sortera om bland alla saker allt eftersom. Jätteskönt! Dagen avslutades med ledarsamling inför terminen med ungdomarna i kyrkan och vi bollade många roliga idéer inför hösten. 
Igår och idag har jag haft stalltjänst på Tunarp men eftersom stallet går jättefort att sköta när hästarna fortfarande går i hagen dygnet runt så har jag haft tid för massa extra arbetsuppgifter. Bland annat så har jag ridit ett par ponnyer som behöver extra träning. Nu är jag jättetaggad för att få träffa båda gamla och nya ridskoleelever imorgon. Jag har varit ute i god tid med både utdelningen av ponnyer och planeringen för terminen. Torsdagsgruppernas planering är klar och lördagsgrupperna tänkte jag planera för på fredag. Har nog aldrig hänt att jag varit helt klar innan lektionerna sätter igång, haha! 
Med Queenie går det också bra, jag red en sväng igår med hjälp av en vän. Mot slutet tog jag några steg i skritt utan ledare också och det var inga problem. Dags att sätta igång mer på allvar med ridningen nu - måste börja få hjälp med att rida ut också. Jag kan inte traggla i paddocken på små spår när jag sätter igång henne och det märks att hon börjar tröttna på våra promenader när jag går till fots. Vi behöver börja rida ut helt enkelt och jag måste börja aktivera huvudet på henne mer så hon får jobba. Tänkte trickträna lite imorgon eventuellt... Imorgon har jag även bokat in en privatlektion i dressyr på ridskolehäst för att finslipa mig själv lite. Taggad på att träna ordentligt igen! 
Tunarp 50 år
I samband med att Tunarps Säteri där jag jobbar firade sitt 50-årsjubileum i helgen tänkte jag visa upp lite bilder jag har knäppt på ridskolehästarna. Bilderna är visserligen från förra sommaren och alla hästar är inte med på bild men många av dem. Alla bilderna på hästarna är fotade av mig och får alltså inte kopieras och användas på något sätt men ni kan ju njuta av att titta på dem i alla fall. Bjuder även på ett par bilder från 50-årsmiddagen som jag och mina kollegor var på i lördags kväll! Och igår var det typ öppet hus (uppstart) för ridskolan och jag fick träffa några av mina gamla elever - nu är jag jättetaggad på att ridskolan börjar igen denna veckan. 
 
Två av mina kollegor och jag på baksidan av Säteriets huvudbyggnad.
Vi skrattade högt när fotografen sa att vi såg ut som tre mäklare, haha!
Och här börjar bilderna jag fotade förra sommaren, här ser ni klocktornet.
Söta och goa shetlandsponnyn Russin.
Tillsammans med Tunarps maskot och pensionär - snälla shetlandsponnyn Totte, hela 32 år detta året.
Viggo och Jasper har egen hage på sommaren.
Lilla hästen Viggo, övervuxen ponny med självaste Power Boy till pappa.
Runda hästen Jasper med världens snällaste ögon - och mat är det absolut bästa han vet!
Fina Toya i ponnyernas sommarhage.
Ponnyn Liesel är nyfiken på min kamera.
Snällaste gamla Glimmer njuter av sommaren.
Katinka var också nyfiken på vad jag höll på med i ponnyhagen.
Våra två piggaste ponnyer, Teddy med Victor i bakgrunden.
Så fint ljus i detta fotot på snyggingen Teddy.
Tuffingen Victor som älskar när det går fort.
En av våra känsligare herrar Bilbo, som ligger precis mellan ponny och häst i mankhöjd.
Ponnyn med absolut coolast färg på hela Tunarp, tigrerade Biskvi.
Och här ser ni hästen Gaya, vår gamla "kruttant" som vi kallar henne.
Stora men vänliga April säger hej.
Corinne är en uppmärksam och alert häst.
Söta lilla Teodor som vi brukar kalla för vår "barbie-häst". Han ser ständigt lite förvånad ut!
Vackra Tosca i kvällsljuset.
Och så Umbra med sin fina bläs.
Stallchefens häst Velvet som ibland också går med på lektionerna.
Gulliga Cleo med sin fluffiga man.
Udin har också lite fluffig man och är en connemara, precis som Cleo.
Verdi posade snyggt framför kameran.
Gamla gentlemannen Leonardo som alltid tar hand om sin ryttare på bästa sätt.
Storfavoriten Miranda hamnade också med på bild.
Försiktiga men snälla hästen Lancelot.
Fina Othello i hästarnas sommarhage. 
Newton var också riktigt nyfiken på mig och kameran här.
Miranda (vänster) och Paloma (höger) säger hej till varandra.
Joline är också en riktigt pärla till häst och jättesnäll.
Avslutningsvis har jag också några bilder på hästar vi tyvärr har tvingats säga farväl till under senaste året. Juliette levde fortfarande denna sommaren men saknas på bilderna. 
Ståtliga, stora skimmeln Lafayette.
Stora och maffiga Tango.
Vackra och speciella Tindra som var en av mina favoriter.
Bussiga och vänliga ponnyn Timjan - saknad av många elever då han gick bort väldigt hastigt och oväntat.
 
Jättetråkigt när man måste säga farväl till hästarna ibland men tyvärr är det ju en del av livet med djur. Man får vara tacksam åt den tiden man får ha med dem och alla fina minnen.
Och jag är enormt tacksam för de åren jag haft på Tunarp hittills och att jag fått chansen att jobba med det jag älskar. Jag hoppas att det blir ytterligare många år till. Hoppas ni gillade att få se massa härliga bilder på några av mina underbara kollegor - både människor och hästar!
Min semester
Sommaren börjar gå mot sitt slut och jag är tillbaka på jobbet igen sedan en vecka tillbaka. Nu är det bara en ridlägervecka kvar och sedan drar ridskolan och den lite mer normala vardagen igång igen. Men innan dess njöt jag av två veckors semester ihop med min underbara man Daniel. Ni har ju tidigare sett bilder på badrummet och balkongen som vi fixade klart under början av semestern. Men efter det så ville vi ha lite riktig semester och jag ville bara dela med mig av en liten bildbomb från allt det vi gjort. Vi har haft det jättegött och laddade upp ordentligt inför hösten. Bilderna kommer i kronologisk ordning och ja, det blev mycket bilder på mat för vi åt så sjukt god mat, haha! Första veckan spenderade vi hemma, under andra veckan var vi och hälsade på mina föräldrar och sedan firade vi vår bröllopsdag med att bo på spahotell.
 
Bad och picknick vid Vättern.
 
Hälsade på vid farmors och bonus-farfars grav. <3
 
Promenad med mamma i Onsala.
 
På båttur med pappa och Daniel.
 
På båttur med pappa och Daniel.
 
Middag med mina föräldrar på Onsala. (Ej vin i glaset för er som undrar)
 
Besök på Havets Hus i Lysekil.
 
Besök på Havets Hus i Lysekil.
 
På Vann Hotell & Spa i Brastad.
 
Supergod frukostbuffé på hotellet.
 
Hope you enjoyed!