Fru Strandh

Familjedag

Efter att ha varit ledig i måndags blev det jobb hela resten av veckan. Även igår (söndag) hoppade jag in och jobbade på Tunarp när föreningen anordnade familjedag i samband med årsmötet. Föräldrar och barn fick rida kadrilj tillsammans och sedan blev det en liten sväng ut i snön då jag tog bilden nedan. Duktiga elever! Jag älskar verkligen att det har blivit en riktig ordentligt vinter i år, att snön har fått ligga kvar så länge och att det har snöat så mycket. Visst, det är kallt och jag klagar lite på det ibland när jag inte har packat på mig nog med kläder, men det är så underbart vackert och härligt med snön. Hästarna gillar det verkligen också, de är pigga och busar mycket i snön! 

 
Med Queenie går det bra, igår körde jag lite enkla NH-övningar igen vilket var länge sedan. Hon kände igen övningarna ganska snabbt och började tycka det var riktigt roligt efter ett tag. Borde verkligen försöka göra sånt oftare igen för hon gillar det märker jag. På torsdag är det dags för tredje ridlektionen sen vi har försökt sätta igång med ridningen igen och innan dess hoppas jag kunna få hjälp av en kompis att hänga på henne i paddocken en gång till. 
 
 
 
Rosor och ridlektion
Nu blir det en sån där sammanfattning igen av de senaste dagarna (utom igår då eftersom jag redan skrivit om gårdagen i senaste inlägget). Det har varit rätt så fullt upp för mig i några dagar och har därför inte haft tiden att skriva men jag tänkte hålla fokuset kring Queenie. Det har glädjande nog börjat gå riktigt framåt med Queenie, jag har nu hjälp av min vanliga tränare och tar ett ordentligt försök att få ridningen att funka ordentligt. Jag har ju inte riktigt gett det en ordentlig chans eftersom det av olika orsaker blir uppehåll i ridningen hela tiden och då får jag "börja om från början" sen. Nu ska jag försöka få hjälp av tränare en gång i veckan ungefär. Jag tror jag skrev om att jag hade nere henne i ridhuset på en lektion där jag fick hänga på henne som man gör med unghästar, och sedan efter en bra stund sitta och bli ledd bara utan att ge några hjälper. Planen är liksom att börja om helt med henne som man gör med en unghäst eftersom hon nu inte varit riden alls på typ tre månader. Det är även därför jag ska ha på sadeln så ofta som möjligt i träningen från marken, för att hon ska vänja sig mera.
 
I torsdags var jag där igen och då gick vi lite mer framåt, vi började på samma sätt med att hänga och sitta upp försiktigt, sen fick jag lov att börja ge lite mer hjälper så småningom och sträcka på mig lite mer i sadeln. Till slut testade vi att låta henne trava lite. Jag fick stå i djup lätt sits, alltså ganska nära sadeln men ändå inte att jag satt i den. Detta är för att när hon har blivit rädd tidigare har det ofta hänt när jag har ridit lätt, kanske att hon reagerar på att bakvalvet rör sig lite grann och att jag rör mig mer i sadeln då. Men ibland har hon även reagerat på att jag bara rör händerna, typ när jag ska korta tygeln eller klappa henne, hehe... Men nu har det gått riktigt bra i alla fall. Hon spände till sig några gånger det passet också men stack inte iväg och några steg senare när hon liksom förstod att inget farligt skulle hända så släppte det. Sen behöver jag träna massor på att behålla lugnet och andas, så hon inte blir spänd för att jag är spänd. Jag har lika mycket att jobba på själv!
 
Idag var tanken att jag skulle rida lektion igen men min tränare fick förhinder så det blev andra planer. Min kompis Anna som jag brukar rida lektion ihop med ibland hjälpte mig idag. Hon har sin häst på samma lösdrift som Queenie. Jag var nere i ridhuset och kikade när hon red lektion på sin ridtravare för en annan tränare idag, sedan hjälpte hon mig att träna Queenie efteråt. Jag börjar alltid med att longera av den värsta energin och sen testade vi att jag hängde på henne i vår paddock istället för nere i ridhuset och det gick lika bra det! Anna höll i och ledde Queenie medan jag hängde i stigbygeln på först ena sidan och sedan andra. Vi gjorde om det flera gånger, kopierade samma övning som min tränare har gjort med mig där Queenie får gå på en liten volt några steg, sedan halt och så skritt igen. Hon var jätteduktig och fick mycket beröm, så glad att det går framåt med min lilla häst.
 
Och nedan ser ni ett jättegulligt kort och vackra rosor som jag fick av min älskade Daniel på alla hjärtans dag. Han är absolut bäst min man!
 
 
 
 
 
Min familj testar ridning!
I julas fick mamma, pappa och min lillasyster en speciell julklapp av mig - nämligen att få testa på ridning! Och idag var det dags, vi mötte upp familjen ute på Tunarp där jag ordnat med lån av hästar och så var det dags för en ordentlig lektion i hästskötsel och ridning. Min syster har ju ridit ihop med mig på ridskola när vi var små så hon har lite vana sen innan. Daniel deltog också och han har ju ridit lite när han var barn och sedan när han gjorde lumpen. Mamma och pappa däremot har inte varit uppe på hästryggen många gånger men nu var det dags att få testa på ordentligt! Det blev en otroligt lyckad dag men lång stund i stallet med familjen och de var superduktiga uppe på hästryggen. Sedan avslutade vi med pizza hemma hos oss innan de var tvunga att ge sig hemåt. Tack för idag älskade familj och att ni ville testa på mitt stora intresse. Nedan ser ni lite härliga bilder från dagen!