Fru Strandh

Mer julklappar!
Nu har det äntligen blivit dags att visa upp resten av julklapparna jag fick 2017. I haulen nedan visar jag upp alla hästrelaterade saker jag fick så om du är intresserad av att se det är det bara att trycka på play!
 
 
Sen vill jag även visa upp ett par andra saker som inte kom med i förra julklappsinlägget. Det var dels en sak jag hade lagt på ett annat ställe, jag ville inte ha den i kassen med allt annat för det var nog det finaste jag fick. Det är en replika (väldigt realistisk sådan) som Daniel köpte åt mig. Den kommer från mina absoluta favoritfilmer, Sagan om Ringen. Det är typ en brosch eller ett spänne i form av ett vackert löv som bärs av flera av karaktärerna i filmen. Ni som har sett filmerna vet nog, och ni som inte har gjort det borde absolut se dem! Jag kommer nog inte använda den som smycke, men det är en rolig liten "samlargrej" och kanske att jag kan inkludera den i inredningen hemma eller nåt? Tycker den är så jättevacker och asken som kom till också.
 
Och sedan en annan sak jag fick i efterhand, en filt från "Vinga Of Sweden" som jag inte hört talas om förut men tyckte den var fin och framförallt är den väldigt mjuk. Fick den väldigt lägligt för var är ändå sugen på att byta ut våra gamla filtar i vardagsrummet som blivit rätt slitna och tråkiga. Det passar jättebra med soffan just nu men planen är att byta överdraget på soffan till grått lite längre framöver så vi får väl se om den passar då eftersom den är brun och vit, annars får jag ha den någon annanstans. Men tack så mycket för dessa fina saker! Detaljbilder finns längre ner i inlägget.
 
 
 
 
 
Måste också få visa upp årets snygga kalender också, inköpt på Akademibokhandeln och jag har duktigt börjat planera varje vecka i mitt liv för att få lite mer ordning på livet och inne i huvudet. Älskar kombinationen av den fina bilden (gillar vanligtvis inte rosa men på naturbilder är det okej!) och det peppande citatet på utsidan. Självklart får kalenderna höra ihop med min friktion clicker-penna som ju är helt underbar, älskar att kunna skriva med bläck och sudda om det blir fel. 
 
 
Uteritt

En av förmånerna med att få jobba som ridlärare är att man ibland kan få låna hästar som behöver ridas lite extra. Igår blev det därför årets första uteritt, och senaste gången jag red ut var nog i höstas så det var riktigt härligt även om det bara blev skritt och väldigt lugn trav för marken var lite hård. Jag red en av stallets större ponnyer, Bilbo, och med på uteritten var min kollega och två tjejer som är stallvärdar och hjälper till på nybörjarlektionerna. De brukar få rida lite extra som tack för hjälpen. Riktigt mysigt och härligt att få komma ut i naturen även om det inte var någon särskilt lång tur. Längtar efter långa galopper ute till våren och sommaren! Bilden är på mig och Bilbo under klocktornet på gården. 

Underbara torsdag
Alltså, när torsdagarna blir såhär som det har varit idag, då är jag lycklig. Helt klart en av de bästa dagarna på hela veckan. Jag kan ta lite sovmorgon om jag vill, idag blev det inte så mycket men jag fick gjort en del hemma (bland annat stuva ner allt julpynt i en låda, bättre sent än aldrig). Sedan åkte jag till ridskolan där min tränare håller till för en hopplektion. Jag red på stallets bjässe Coltrane som jag har hoppat mycket tidigare ihop med min kompis Anna och hennes ridtravare Presenten. Det var jätteroligt och gick riktigt bra för oss båda! Coltrane och jag var uppe på en meter i höjd och det kändes ändå inte för högt. Skön känsla med tanke på att jag inte har hoppat ordentligt på länge och då kan jag ofta vara lite ovan vid högre hinder men inte denna gången. Efter vi var klara där åkte jag till Queenie och tog hand om henne. Svullnaden på benet är i princip borta och veterinären har sagt att jag kan sätta igång henne. Antagligen kan det ha hängt ihop med muggen hon har haft på benen som också verkar vara borta nu men ska hålla noga koll framöver. Paddocken har tinat upp nu och vattnet börjar rinna undan så idag kunde jag låta Queenie röra på sig ordentligt för första gången på länge. Det blev longering för att komma igång igen och hon kändes pigg och glad. Hon lyssnar toppen på alla mina röstkommandon och bär sig själv helt okej i galopp på volt trots vilan så vi är verkligen inte tillbaka på ruta noll i alla fall. Gött! 
 
När jag var klar i stallet åkte jag hem för att slänga i mig lite lunch och sedan vidare till jobbet. Efter jag hade släppt in hästarna hann jag träna en av stallets ponnyer lite extra och han var jätteduktig. Sedan satte lektionerna igång, hoppning stod på schemat och både elever och ponnyer var duktiga som vanligt. Älskar att hålla i hopplektioner, det är så roligt! Och ändå kommer jag hem i tid för att hinna umgås lite med mannen på kvällen och varva ner. Underbar dag helt enkelt med mycket häst och jag önskar lite att alla mina dagar såg ut ungefär såhär. Jag mår verkligen bra av dessa dagarna och det är så skönt att kunna ta hand om sin egen häst i lugn och ro medan det är ljust ute. Och det jag älskar mest med mitt jobb är ju just att få träna hästarna och hålla lektioner, alltså träna elever. Jag helt enkelt bara älskar att se människor och hästar utvecklas och förbättras. Och jag älskar att själv utvecklas och förbättras. Ser fram emot när jag kan rida Queenie på lektionerna istället för ridskolehäst, snart så!