Fru Strandh

Glad Påsk
Vill passa på att önska alla mina läsare en Glad Påsk såhär på långfredagen innan jag glömmer bort det. Jag har haft en härlig helt ledig dag (vilket inte händer särskilt ofta) och tänker fortsätta ta det lugnt över helgen förutom jobb imorgon. Jag red Queenie en liten stund i skritt idag med hjälp av en vän, och sedan tog jag henne på en kort promenad till fots efteråt. Hon var lugn och duktig idag, kunde hoppa upp utan att hänga på henne och det var även en annan häst i paddocken som hon inte reagerade på. Dock blev det ingen trav på grund av underlaget i paddocken, men också för att hon jobbade så mycket igår och säkert hade träningsvärk idag. Jag passade även på att greja lite i stallet idag och nu på kvällen fick vi sålt vår gamla tv-bänk. Vi köpte en ny för ett tag sedan och den ser ni på bilderna nedan ihop med årets enkla påskpynt. Så nöjd, enkelt men snyggt! Hoppas att ni alla får en underbar påskhelg med nära och kära och glöm inte varför vi firar påsk - det har inte jag gjort trots ägg och kycklingar. Tack Jesus för allt du har gjort för mig!
 
 
 
 
 
 
 
Tuff lektion

Trött i både kropp och huvud efter en lång men bra dag. Ögonen svider och känner att det är dags att lägga sig snart... Gillar verkligen inte tidsomställning till sommartid, jag är ofta så trött veckan efter man har "missat" en timma - somnar inte i tid och orkar inte upp i tid på morgonen. Så galet skönt att det är påskhelg nu och att jag har lite mer ledigt än vanligt trots att jag jobbade idag och jobbar på påskafton. Måste få skryta lite extra över mina ridskoleelever som var så sjukt duktiga på terminens märkestagning som vi hade idag. De klarade allt galant!

 
Queenie och jag fick jobba ordentligt i förmiddags. Först bar det av ut till stallet tidigare än vanligt för att vara torsdag eftersom hovslagaren skulle komma. När han var klar med att verka och sko gjorde jag i ordning Queenie inför lektion. Hon är faktiskt inte riktigt lika lurvig längre efter att ha fällt vinterpäls i några veckor nu, men det dröjer nog ett tag tills hela vinterpälsen är borta. Idag på lektionen var hon ganska spänd, och jag kände mig inte lika nöjd med denna lektionen som jag var efter förra veckans lektion - men å andra sidan kan man inte vänta sig att det ska bli enorma framsteg varje tillfälle och det fick min tränare påminna mig om idag. Det kommer gå upp och ner, det kommer vara en berg- och dalbana. Det var heller inte en dålig lektion, verkligen inte.
 
Hon blev lite smårädd och spände till ett par gånger, för något ljud och för skottkärran typ, var på väg att springa iväg lite någon gång men jag lyckades få henne på andra tankar så det känns skönt. Men jag kunde ändå ha ridit henne bättre och lite mer aktivt tycker jag, som jag gjorde förra veckan. Vi red först några varv med longerlinan påkopplad, sedan red jag själv i alla gångarter och det blev med som en "vanlig" ridlektion. Vi fick jobba mycket på en åttvolt och Queenie blev riktigt trött (och svettig som vanligt) idag, vilket ju egentligen är jättebra eftersom hon dels behöver mer muskler och kondis plus att hon behöver gå ner i vikt. Men hon blir väldigt tung i handen på hackamoret när hon blir trött. Till nästa veckas lektion ska jag försöka ha vant in henne mer på äpplebettet så jag kan rida på det så får vi se om det blir någon skillnad. Självklart kommer väl den största skillnaden bli när hon är stark nog att orka bära upp sig själv.  Hur som helst, vi kämpar vidare och jag ska försöka ta hjälp lite oftare så jag kan komma upp och rida på henne mer emellan lektionerna.
 
Haulen från Gekås Ullared
Ni som prenumererar på min youtube-kanal vet antagligen redan om att den är ute - min stora haul med alla saker jag köpte på Gekås Ullared förra veckan! Jag publicerade videon för flera dagar sedan men har glömt slänga ut den här på bloggen också. Så för er som ännu inte har sett den, varsågoda. Eftersom det blev mycket saker jag köpte är haulen också lång, men det verkar vara en av de filmer som uppskattas mest på min kanal. Roligaste sakerna kommer i slutet!
  
Snart ska jag iväg till stallet och antagligen blir det att vänja Queenie vid äpplebettet lite mer. Igår blev enda gången under senaste veckan jag har ridit Queenie uppe i paddocken vid stallet. Och det kändes så sjukt bra igår, hon var så lugn och avslappnad, trots att jag inte ens longerat innan. Underlaget i paddocken var dock inte bra (som vanligt det senaste, ojämnt och halt), så jag höll mig mest till skritt på en volt runt en av mina vänner som hjälpte till att hålla i longerlinan. Det kändes så bra att hon lika gärna har kunnat koppla bort linan faktiskt, men det gjorde vi inte för jag vill kolla med min tränare först vilken ordning jag ska göra allt när jag rider hemma. Hade det varit bättre underlag hade jag jobbat henne i trav också, men vi testade i alla fall en halv volt i trav och det kändes helt okej förutom att det var halt då. Faktiskt första gången jag har travat uppsuttet i den paddocken sen i höstas då vi hade vår fina flygtur över staketet, hehe... Duktig häst!