Hannah Strandh

Pälsmonster

Det första och allra tydligaste vårtecknet är här sen några veckor tillbaka - pälsfällningen! Och nu börjar det verkligen lossa päls ordentligt på Queenie. Körde igenom hela henne med ryktstenen idag för att få bort all lös päls och här ser ni resultatet... Gjorde samma sak för bara ett par dagar sedan med ungefär samma resultat på stallgolvet. Har en känsla av att det kommer vara vita hår i typ hela stallet, hela sadelkammaren, på alla mina kläder och i hela lägenheten innan hela den där vinterpälsen är fälld, haha...! 

 
Har även gått bra med träningen idag, fick hjälp av en kompis att leda Queenie så jag kunde hänga på henne och sedan sitta upp.Vi skrittade runt på en volt och gjorde halter då och då, hon kändes lite spänd med det blev bättre allt eftersom. Underlaget är väldigt ojämnt nu när snön i paddocken håller på och smälter, och tillfällena då hon spände till lite var när hon sjönk ner i snön mer än väntat och min balans på hennes rygg ändrades. Men när hon hade vant sig vid detta skrittade hon på som vanligt istället, skönt! Jag kör nu enligt instruktion från min tränare att jag kan börja rida på hemmaplan, men i skritt och med ledare. Ska försöka ta hjälp av hästvana vänner att kunna göra detta lite oftare. I helgen var det ganska lugnt för Queenie med träning för jag har fortfarande inte blivit helt frisk. Häromdagen gick vi en promenad och jag testade min nyinförskaffade pannlampa som funkade kanonbra! 

I övrigt rullar livet på, min man har pluggat massa det senaste inför tentorna han har nu. Idag köpte vi lite spontant en fin tv-bänk som vi hittade begagnat, bild på den får komma när vi har ställt den på plats. Sen har jag slängt ut lite saker till salu som vi behöver få sålt, fått sålt ett par saker - skönt! Behöver verkligen få bort lite grejer här hemma så vi får mer plats. Plus att lite extra pengar inte är så dumt när mannen pluggar och jag inte får ihop heltid. Det var större lådor i "nya" tv-bänken så det känns skönt med lite extra förvaring. Nästa vecka ska jag iväg till Gekås i Ullared och shoppa lite välbehövliga hästprylar (mycket billigare än i vanliga hästbutiker) och hade tänkt göra en haul på det sen som kommer upp på youtube så då har ni något att se fram emot. Godnatt alla läsare!