Fru Strandh

Equestrian Stockholm
Äntligen är jag klar med haulen där jag visar upp mitt och Queenies framtida tävlingsset från Equestrian Stockholm! Spana in videon nedan om ni vill se hur det ser ut, tycker det är jättefint verkligen. Även lite andra inköp jag visar upp. Glöm inte att gå in och prenumerera på min kanal och ställ även frågor till en kommande Q&A med frågor om bara Queenie. Det går självklart bra att skicka frågorna här på bloggen också!
Här ser ni en bild på Queenie när hon går i hagen med sina tre kompisar, hon går fortfarande ute dygnet runt och det har funnits bete kvar så vi har kunnat spara på hö vilket ju är jättebra detta året efter torkan. Det går generellt fortfarande väldigt bra med Queenies igångsättning, jag har börjat rida flera dagar i veckan. Oftast blir det mest promenader/uteritter och så arbete på bana ungefär två gånger i veckan. Vi har tagit några fler lugna lektioner där vi jobbar med grunderna i skritt plus lite trav och det går jättebra. I måndags däremot hade vi ett litet bakslag när jag testade att rida i grupp vilket nog var lite för tidigt för... Hon blev rädd och stressad, nära att dra iväg men lyckades stoppa henne innan hon hann iväg. Red ändå en stund efter det vilket jag är nöjd över men vi behöver ju fortfarande jobba med problemet liksom. Imorgon är det ridlektion igen vilket känns skönt så jag kan få lite hjälp. 
Terränghoppning
Just nu är jag så otroligt peppad på att börja träna terräng i framtiden ska ni veta! Jag har alltid tänkt att terräng är en kombination av det bästa inom ridningen - att hoppa och att galoppera ute i naturen. Jag har under min uppväxt inte haft mycket möjligheter att träna terrräng utan mer bara hoppat enstaka små terränghinder vid ett fåtal tillfällen. Sedan jag började jobba på Tunarp för 2,5 år sedan har jag fått möjlighet att rida både vår lilla och vår stora terrängbana vid några tillfällen. För varje gång har suget att börja träna mer växt, det är ju verkligen skräckblandad förtjusning för jag har respekt för fasta hinder men samtidigt är det så fantastiskt roligt och en sådan härlig frihetskänsla. 
I lördags gick terrängdelen av fälttävlans-VM på tv, jag och en kompis satt bänkade hemma hos henne hela kvällen och följde tävlingen. Den avgörande hoppningen går av stapeln idag och jag tror att den skulle sändas så jag kan kolla i efterhand. Igår hängde jag med en kompis från stallet när hon skulle på terrängträning med sin häst. Jag agerade lite hästskötare och filmade åt henne och det var så roligt! Blev så taggad på att komma igång ännu mer med Queenie och sedan ta med henne dit också. Många av hindren vad små, inte särskilt tittiga och kändes jättebra att börja med. Så ni förstår kanske att jag är lite extra sugen just nu, och tyckte då det passade bra att visa lite bilder från i våras på Tunarp.
Detta är bilder på vår nya ponny Cocos som jag testade på terrängbana innan han började gå lektioner, eleverna som kommer på sommarläger brukar ju hoppa terräng så vi behövde veta att han funkade till det. Jag gav mig ut på stora terrängbanan ihop med några kollegor och vi hoppade bara några få olika hinder men han skötte helt strålande detta passet! Det var nog efter detta tillfället som jag kände att jag ville börja träna terräng med Queenie egentligen. Här kommer en liten bildbomb nedan, min absoluta favorit är sista bilden som redan finns i min header här på bloggen om ni sveper åt sidan. Kolla in hur noga Cocos är med båda bakben och framben i de flesta sprången! Visst är han söt också?
Alla dessa bilderna är fotade av min kollega Sarah Augustsson och får inte kopieras eller spridas på något sätt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Piercing, biltvätt och nyklippt
För första gången på länge ett inlägg som faktiskt inte handlar om hästar, haha! Jag fyllde 27 i somras och fick i present av min älskade man att ta ytterligare ett hål i ena örat. Det har jag gjort nu i veckan och jag är så sjukt nöjd! Har verkligen velat ha ett extra hål på ena sidan länge nu men aldrig kommit till skott med att göra det. Jag har haft de vanliga hålen i båda öronen sedan jag var 14. Jag har tänkt på att göra ett till i ena örat i några år nu. I presenten ingick även några nya örhängen så det blev vanliga, enkla silverörhängen som ni ser på bilden. Mina gamla som var köpta på typ ÖB hade börjat flaga typ, dessa nya är i sterling silver så borde hålla sig fina. I det nya hålet sitter ett läke-örhänge som jag måste ha minst i några veckor, det ingick i priset och jag valde ett med vanlig vit sten i. När hålet har läkt ska detta bytas ut mot en likadan silverkula som de andra två, fast mindre. Kommer nog bli snyggt hoppas jag.
Idag har jag även varit hos frisören och klippt mig - håret ser jätterakt ut efter att frisören fönade det torrt vilket jag aldrig gör annars. Jag vet inte riktigt om jag är nöjd än, längden är bra tror jag men tycker inte uppklippningen syns så mycket. Får väl se om det blir bättre efter dusch ikväll och när det lockar till sig igen efteråt. Bilen har även fått lite kärlek denna veckan och lämnades in på biltvätt. Den är skinande ren både på utsida och insida nu, så skönt! Det var evigheter sedan bilen städades så detta var välbehövligt. Skönt att få lite saker på "att-göra-listan" klara också. 
Och för er som vill veta - det går fortsatt bra med Queenie. Red ut igen häromdagen och idag stod tömkörning på schemat, dagarna emellan har det blivit promenader med mig till fots. För er som inte kan få nog av hästar kan jag tipsa om att VM i ridsport sänds på tv både denna och nästa vecka, mycket bra!