Hannah Strandh

Lektion och uteritt med Queenie
Alltså ni förstår inte hur glad och lycklig jag är över att det går så bra med Queenie just nu! Hon har varit så lugn och duktig i ridningen det senaste, allting går verkligen framåt nu. Igår fick jag hjälp av en kompis att gå med första varven när jag red i paddocken, sedan släppte hon Queenie och jag red själv en stund och jobbade lite med att flytta för skänkeln.
Under tiden sadlade min kompis sin häst och sen red vi iväg på vad som skulle bli en kort tur bara nedför vägen utanför stallet. Men det gick så galet bra och Queenie kändes så lugn så det slutade med att vi tog en dubbelt så lång tur som planertat. Queenie var så duktig hela tiden och jag fick lite fina bilder från en annan stallkompis som dök upp längs vägen. Kvalitén kanske inte är den bästa men man ser hur glada vi är i alla fall!
Vi skrittade bara visserligen, men jag är så galet glad att bara kunna rida ut utan ledare. Det är för mig jättestora framsteg och framförallt att Queenie känns så lugn under ryttare nu vilket hon inte har varit tidigare. På bilden ovan tycker jag hon ser ut som en tjock C-ponny med ovårdad man, haha!
Men hon är bra fin min lilla häst ändå, trots tjock mage som ska jobbas bort och en busig man som gärna står åt alla håll vissa dagar. I torsdags red vi även lektion för min tränare, första lektionen sedan i april när hon blev halt. Eftersom hon inte är fullt igång ännu så bokade jag en kortare lektion med mycket skrittjobb och bara ett par långsidor i trav. Men det var riktigt nyttigt för Queenie, vi tränade mycket att flytta för skänkeln vilket hon har tyckt varit svårt. På Irland rids hästarna oftast inte mycket i dressyr och när hon kom till Sverige förstod hon i princip inte sidförande skänkel alls. Säljaren hade påbörjat jobbet lite och jag har fortsatt men senaste veckan har det verkligen börjat lossna liksom. Igår var hon mycket lättare att flytta än tidigare och förstod direkt, jag tror det kan bero att vi repeterade det så många gånger i torsdags. Jättehärligt!