Hannah Strandh

Relationstips #2 - Engagemang
Det dök upp en till sak i mitt huvud nu på morgonen angående relationer... Detta gäller kanske framförallt par som har hängt ihop länge och man kanske börjar bli lite bekväm. Men kan vara lika relevant för andra också!

Relationstips #2
Att anstränga sig för varandra och att fortsätta lära känna varandra tror jag är viktigt i en relation. En sak jag har tänkt på är att engagera sig i den andres intressen för att visa kärlek. Inte för att du kanske är super-intresserad av din partners intresse, sport eller hobby, men för att du älskar din partner och vill visa att du är engagerad i hans eller hennes liv.

Till exempel: Säg att det bästa din partner vet är att kolla på fotbollsmatcher på Tv, medan du älskar att gå i affärer och shoppa. Visst kan ni ägna er åt det ni tycker är roligt på eget håll, men jag tror det är både nyttigt för en själv och bra för relationen att visa intresse för den andres liv. Och självklart ska det vara ömsesidigt! Alltså sätter du dig och tittar på några matcher med popcorn, chips och hela köret med din partner, och denna följer sedan med dig ut och shoppar.

Om ni nu idag inte har det såhär, och du tycker din partner tittar på alldeles för många matcher utan att följa med dig och shoppa, sätt dig då inte och sura i ett hörn! Utan sätt dig ner och prata med din partner. Denne kanske inte ens har tänkt tanken utan är jättenöjd med livet som det är. Kommunikation är så jätteviktigt!

Min man och jag har gjort en deal att om han tittade på Twilight-serien med mig, så skulle jag titta på några filmer med riktigt överdriven humor med honom. Jag tycker sådana här filmer är hemska för det mesta , men jag gör det gör hans skull, för att han tycker dem är roliga. Och han tittar på Twilight för min skull, för att jag tycker dem är bra. (Han har faktiskt erkänt att femte filmen var ganska bra!) Han har även följt med mig till stallet flera gånger, några gånger på lektion och nästan alla gånger på tävling sedan jag flyttade hit. Innan, när jag hade medryttarhäst, följde han med och red själv också! Han tycker nog hästarna är bra mycket roligare än Twilight, men han gör både och för att han älskar mig. Och ibland kan man till och med upptäcka ett nytt intresse genom detta! Jag provade att spela Minecraft eftersom min man gillar det, och det är ju faktiskt skitkul!

Det är fantastiskt om man både kan hitta intressen som är gemensamma och engagera dig i partners egna intressen. Det ger så mycket att göra saker tillsammans! Mina föräldrar paddlar kajak sen ett tag tillbaka på somrarna. ;) Så iväg med er och fråga vad er partner skulle vilja att ni engagerade er i eller följde med på! Lycka till!