Hannah Strandh

Brandskyddsutbildning
Idag har jag fått gå en brandskyddsutbildning på jobbet! Det var till viss del väldigt bra tyckte jag. Vi var borta ungefär halva arbetsdagen på denna utbildning, jag och några kollegor. Först var det teori, mycket om lagar och sånt kring brandskydd. En del saker de berättade om kändes rent onödigt att veta... Men sen fick vi lära oss lite om olika brandsläckare, hur fort en eld kan spridas mm. Det tyckte jag var bra. Det kan verkligen gå så sjukt fort så det gäller ju att agera om någon händer liksom! Sedan fick vi själva gå ut och testa att släcka en "person" (en typ  väldigt tålig tygdocka) med hjälp av en brandfilt och vi fick släcka en eld med hjälp av en pulversläckare. Det var faktiskt jätteroligt och till min lättnad mycket lättare och inte så läskigt som jag hade trott. Nu har jag lite mer koll på läget om olyckan skulle vara framme, så det känns bra. :)
 
Jag sitter och äter lite nu, youghurt som vanligt. Jag fick gå och hämta bilen utanför Daniels jobb för vi hade nog båda glömt att han skulle jobba sent idag och jag behöver helst ha den till stallet. Det är hoppning idag och jag är taggad som vanligt! Har ingen aning om vilken häst jag får för efter en teori-vecka så kan det bytas om helt och hållet. Vi får väl se vad ridlärarna har bestämt. ;)
 
Och så en superintressant sak:
Efter jobbet var jag iväg och köpte nya strumpor också, verkligen välbehövligt! Wohoo!
 
Jag har slängt en del som har vart trasiga utan att köpta nya på ett tag = ingen bra kombination. Så nu blev det nya vanliga strumpor, både enfärgade och med lite roliga mönster. Jag gillar strumpor med neutrala färger (svart, grått, vitt) så det är enkelt att matcha till resten av kläderna. Eftersom det var "tag 3 betala för 2" tog jag en pack med låga strumpor till våren/sommaren också. :)