Hannah Strandh

Travat Queenie

Hej och ursäkta att jag inte skrivit på ett tag - har haft lite mycket de senaste dagarna. Nu ska jag snart ut till stallet, sedan iväg och hjälpa en kompis med hennes flytt och så jobbar jag kväll på ridskolan efter det. Jag hinner inte återge i detalj för veckan men det har inte hänt så mycket speciellt. Både jobbet på ridskolan och jobbet som vikarie för kommunen är igång. Det ena gör jag med mycket större glädje än det andra, ni kan ju lista ut vilket... Men det har ändå funkat helt okej att jobba som vikarie igen och det viktigaste är att man har ett jobb. Mitt hjärta går dock sönder en aning när små nyinskolade barn gråter efter sina föräldrar halva dagen. Det är riktigt jobbigt, för det finns inte så hemskt mycket man kan göra för att trösta utom att krama om, distrahera med något annat eller försöka förklara att mamma eller pappa faktiskt kommer och hämtar barnet i slutet av dagen. Men för det mesta verkar barnen tyvärr inte förstå det, de är nog för små för att förstå helt enkelt. Det är nog den allra värsta biten men jobbet, men annars är det faktiskt rätt roligt när allt flyter på bra och barnen är glada. 

Och igår gjorde jag något roligt, jag red på Queenie igen och testade även att trava denna gången! Jag hoppade ju upp förra veckan med "nya" sadeln och ledare bredvid. Sedan ville jag göra samma igen men det fanns ingen bra dag när min man kunde hänga med till stallet och hjälpa till. Men igår fick jag hjälp av snälla Lova som ledde Queenie medan jag satt på, först i skritt och sedan på volt i trav medan hon höll i longerlinan. Det gick överlag bra, jag kände absolut tendenser i hästen till att vilja sticka iväg igen men lyckades avvärja det innan något hände. Hon är och förblir en känslig häst, men hon kändes också ganska spänd av miljön runt igår och hon är brunstig samtidigt. Jag tror och hoppas ändå att rektionerna kommer från ett minne av att den gamla sadeln inte var skön för henne, och att reaktionerna la sig när hon kände att denna sadeln var bättre. Det kändes lite så för hon slappnade av mer när vi hade travat ett tag. Därför kommer jag nu fortsätta rida på henne några gånger framöver och se om viljan att sticka iväg lägger sig. Om inte så kommer jag gå vidare och utreda vad mer som kan ligga i problemet. Ha en bra dag allihopa!

 
PS. På bilden ser ni fyra av fem hästar som går i Queenies hage, de har blivit riktigt bra vänner allihopa nu och vi har en väldigt lugn och harmonisk flock.
 
#1 - Lillemmish- mode - inspo

ha en underbar torsdag

kramizz

Svar: Tack! 😊
Fru Strandh