Hannah Strandh

Hästträning och bilbogsering

Alltså, vilka dagar detta har varit sen sist jag skrev... Semestern är slut och jag började jobba igår igen. Har fått ett gött gäng elever och ser fram emot en rolig vecka! Min man är dock iväg hela veckan som ungdomsledare på ett kristet läger och det känns ganska tomt och konstigt hemma när det bara är jag och katten här. Man blir så van att alltid ha varandra i närheten.

Men jag tänkte visa upp lite som jag köpt nyss, först ett par nya ridhandskar från Equipage som jag ska ha på jobbet. Och så ett par shorts i mjukistyg som jag fyndade på InterSport i lördags när vi var och handlade lite. Mest tänkta till att ha hemma på sommaren. Nöjd! Dock inte alls nöjd med bilden som jag trixade för att få ljuset bra på men det gick bara inte med mobilkameran så ni får leva med denna bilden, haha...

På väg till jobbet igår var jag med om äventyr för styrservon på bilen slutade fungerar plötsligt. Som tur var hände det i närheten av Daniels snälla farmor och farfar dit jag försiktigt kunde köra bilen och sedan låna deras bil till jobbet. Och idag på kvällen fick jag hjälp av min fantastiska svärmor och en vän till familjen att bogsera bilen tillbaka in till stan och parkera den vid verkstaden. Som tur var verkade det som att verkstaden kunde kika på den i veckan, hoppas verkligen att det bara är en rem som lossat och inget mer... Vi såg nämligen en rem hänga ner en bra bit under bilen så jag kan ju garantera till 99, 9% att det är felet, haha! Usch alltså, skaffa aldrig någonsin bil ifall ni klarar er utan.
 
Med Queenie går det bra, hon skulle blivit genomgången av hästmassör idag men eftersom vi behövde ordna med bilen flyttades tiden till imorgon. Ska bli spännande att få veta om hon har några rejäla spänningar eller om allt verkar normalt. Vill få veta om hon har något ont eller inte och om det är därför hon reagerar kraftigt i vissa lägen vid ridning. Och skulle massören (som för övrigt är min snälla kollega) inte hitta något så är ju det också bra och jag kan veta att det inte är något som sitter i musklerna åtminstone. Sedan ska även sadeln stoppas om på fredag så det känns jättebra att börja få allt i rullning nu ska vi kan börja med ridning igen.
Jag har ju inte velat hoppa upp på henne igen sedan hon blev sådär riktigt rädd. Jag har först velat kolla så att sadeln ligger bra och så hon inte har ont eller så, för man vill ju inte riskera att hoppa upp på en häst som kanske har ont och göra det värre. Sedan har jag tränat mycket med att vifta saker ovanför ryggen och bakdelen för att vänja henne lite och den träningen har gått superbra! Och idag tränade vi lite olika ledövningar från marken och hon var jätteduktig. Igår kom hon fram till mig i hagen (nästan hela vägen) för allra första gången, det var en riktigt häftig känsla. Vi ska nog bli riktigt bra vänner till slut, hon och jag.