Hannah Strandh

Antagningsprov
Nu är jag hemkommen för ett tag sedan efter antagningsprov på Strömsholm till delkurs 2 på utbildningen till Svensk Ridlärare Level 1. Överlag har det väl gått ganska bra, och jag har haft en riktigt rolig och trevlig dag med två av mina kollegor från Tunarp som också har sökt samma utbildning. Vi åkte upp redan igår kväll för att vara på plats i god tid och sov på vandrarhem under natten. Antagningsprovet betstod av en intervju samt ridprov i dressyr samt hoppning. Jag gjorde ju provet förra året med så jag visste ungefär hur det skulle gå till.
 
Intervjun tror jag gick väldigt bra även om det kändes som att jag upprepade mig en del. Tror att de var glada åt att se mig inte ge upp utan komma och söka nu nästa år igen. Sedan var det dressyrprov och jag fick en häst som var ganska hetsig och väldigt framåt. Första halvan av passet kändes bra, fick ihop henne nästan hela tiden som jag ville och kände att jag inverkade och red aktivt hela tiden. Men sen efter halva passet hände något när vi skulle byta varv och hon blev en helt annan häst, spänd och höll på att dra iväg. Agneta som höll i provet fick efter ett tag be mig lämna dressyrspöet hos henne. När vi gick vidare till galoppen sen blev det ännu värre. Jag fick varva övningarna med att efter instruktion skritta henne innanför spåret och försöka lugna ner henne. Testade galopp någon gång till, men det gick liksom inte, hon hade hetsat upp sig för mycket och drog vid ett tillfälle verkligen iväg med mig. Inte direkt det man vill ska hända på ett ridprov... Jag fick hjälp att plocka av mig även sporrarna någonstans där i mitten av allt och medan de andra avslutade sina galoppövningar fick jag bara skritta innanför spåret och flytta henne för skänkeln så gott det gick, för att få henne att tänka på en annan uppgift. 
 
Provet i hoppning gick däremot mycket bättre. Lyckades ladda om på några minuter och hamnade på en jättemysig liten häst som passade mig bra. Fick honom dit jag ville nästan hela tiden och när vi hoppade lyckades jag få till det bättre och bättre för varje gång så där blev jag riktigt nöjd. Men såklart är jag ganska besviken över att jag inte riktigt fick visa vad jag kunde i dressyren, men jag hoppas att de tyckte jag hanterade sitatuionen bra ändå. Förhoppningsvis har de sett tillräckligt för att kunna bedöma mig i alla fall. Nu är det bara att vänta och se, jag blir inte jätteledsen om jag inte klarar det men jag vill väldigt gärna ha bättre kritik än förra året - det är mitt främsta mål. Skulle jag lyckas komma in också blir jag jätteglad, men det är många sökande och inte så många platser så det är bara de lämpligaste som får plats. Nu ska jag i alla fall sova och ladda om batterierna inför en ny arbetsvecka. Godnatt!
 
#1 - Ebba Carlström

Låter som en helt okey dag ändå. Lite roligt att få en lite eldig häst men skönt att du ändå fick en lite enklare till hoppningen. :)

Svar: Hade det varit vilken annan dag som helst hade nog den hästen varit roligare att rida, men just på ett antagningsprov har man ju sådan press på sig att man gärna vill att allt ska flyta perfekt. Hoppas att de tyckte jag hanterade situationen okej. ☺
Fru Strandh