Hannah Strandh

Vinter

Idag har vintern kommit på riktigt till lilla Falköping. Det föll rejält med snö över hustaken i området på morgonen. Så härligt, jag som bara älskar snö - det är så vackert! Blir alltid lite extra lycklig inombords när det snöar. Det har varit en lugn dag och jag har badat Queenie igen. Det är inte långt kvar nu tills regnskållorna ger med sig helt och försvinner, bara några "krustor" kvar som ska bort. Skulle tro att det räcker med en eller två tvättar till. Passade på att vara lite duktig med Queenie torkade och putsade upp den första sadeln jag köpte till henne. Den ska säljas eftersom den inte passar så tyckte det var ett bra tillfälle att snygga upp den och fotografera. Så nu ligger den ute till salu och även vår fotoskrivare som vi inte har användning för, känns duktigt att ha fått lite sånt gjort idag. 

Sen har jag även varit på Granngården en sväng, köpte tillskott för Queenies mage som ska hjälpa mot regnskållorna enligt veterinären. Det blev även brodd nu när vintern kommit och ett verktyg till dem. Hittade också en billig reflex till svansen på hästen. Och kanske mest otippat - en klassisk jutesäck - tänk dig typ en tomtesäck. Nu undrar ni säkert om jag ska ha den till alla paket på jul, men nej...
 
Säcken är nu fylld med halm och ska tjäna som "ryttare" till Queenie i hennes träning. En kollega tipsade mig om detta och berättade att man brukade göra så när man red in unghästar förr och det lät ju som en väldans vettig idé. Jag ska alltså surra alltså fast en säck med halm på Queenie och se hur hon reagerar. Det är ju inte lika tungt som en ryttare men i volym blir det väl lite åt samma håll. Sen kommer jag antagligen longera med den ordentligt fastsurrad på. Skulle hon bli rädd och sticka iväg så får hon liksom springa tills hon förstår att det inte är farligt. Och så slipper jag sitta på samtidigt, haha! Utan kan lugna henne från marken istället, för där lyssnar hon bättre på mig. Och skulle jag få ingen reaktion alls så kan man väl börja misstänka att hon på något sätt får ont av tyngden från en ryttare eller att hon bara blir rädd av rörelser i sadeln. Men hur som helst är detta en steg på vägen och en billig sak att testa så det ska bli riktigt spännande att se hur det går. Ska bara få tag i något bra rep och klura ut allra bästa sättet att fästa den så den inte åker av. Stay tuned för att få veta hur det går!
 
#1 - emelie jonasson

snö är så otroligt rogivande och vacker. Känner jag blir helt glad i kroppen så fort det kommer lite snö. Underbart.

Svar: Ja, eller hur! Snö är så mysigt. :D
Fru Strandh