Hannah Strandh

Ansökt till SRL1
Såå skönt! Det är fantastiskt att få jobba med hästar under dagarna, men efter att jag lyckats planera lite dåligt med mitt andra jobb som vikarie inom kommunen blev det att jag nu har jobbat sju dagar i rad (visserligen inte hela dagar alltid, men ändå). Därför är denna vanliga måndag min efterlängtade helg och jag är helt ledig! Den enda planen för dagen är att jag ska rida lektion vid 10.45 och sen ut till Queenie i lugn och ro. Ska nog tömköra henne och testa den nya tömkörningsgjorden jag har köpt, och tvätta svansen ordentligt för den har blivit så skitig.
 
Ni fattar inte hur trött jag var igår, och egentligen hade jag möjlighet att rida lite extra efter jobbet ihop med en kollega så vi kunde hjälpa varandra lite med ridningen, men jag orkade verkligen inte och valde att åka hem istället. Det har varit helgkurs på jobbet och jag har haft så roligt men det blir alltid lite intenstivt och mycket intryck, särskilt på lördagen när jag och min kollega tillsammans klämde in ridskolans lektioner mellan lektionerna på helgkursen. Nästa vecka är det i alla fall ordnat med vikarie så det ska bli riktigt skönt! Sen är det absolut inte övermänskligt på något sätt att hinna med, det får ni inte tro! Men jag har mer och mer upptäckt på senare år att jag är en ganska känslig person som påverkas när det händer mycket omkring mig och då behöver jag helt enkelt vila efter sådana dagar. Men nu laddar vi upp för nya tag idag inför en ny vecka med endast jobb på Tunarp - jag jobbar två helgkurser i rad vilket innebär mindre jobb som vikarie - jätteskönt att ha veckan planerad i förväg och slippa på inringd på morgonen. Och jättekul att bara få jobba med det jag gillar mest!
 
Jag har också träningsvärk i typ hela kroppen - dels har jag ridit totalt 3 timmar på uteritt med eleverna under helgen, dels så var vi några ridlärare som tränade lite extra i lördags också. Vågade mig på att testa stallets allra piggaste häst Paloma och till slut gick det riktigt bra. Fin häst! Och idag ska jag som sagt rida lektion för min vanliga tränare men det blir på ridskolehäst och inte Queenie än så länge. Ni kanske undrar varför jag det senaste har börjat träna mycket mer, och varför jag rider ridskolehäst nu och inte bara väntar tills Queenie har kommit så långt i sin träning att jag kan rida lektion på henne istället? Det finns en god anledning till det, och den anledningen heter antagningsprov. De flesta minns nog att jag förra hösten började plugga till Svensk Ridlärare level 1? Utbildningen är uppdelad i två olika delar, en mer teoretisk på distans och en mer praktiskt på plats uppe på Strömsholm. Jag kom in på delkurs ett och gick klart den under hösten 2017, vilket var väldigt roligt och lärorikt. Att komma in på delkurs två däremot är svårare för då avlägger man ett ridprov och jag hade väl egentligen inte så stora förväntningar på att klara det. Jag trodde nog inte ens jag skulle lyckas med att bli diplomerad hästskötrare och komma in på delkurs ett från början... Men det klarade jag. Antagningsprovet till delkurs två blev jag däremot inte godkänd till. De tyckte att jag var en mjuk ryttare men att jag behövde fler timmar i sadeln för jag hade för svag grundsits och inverkan på hästen. Och det omdömet måste jag säga att jag helt höll med om, för jag själv är nog min absolut största kritiker (som det brukar vara). Jag blev inte ledsen för det, har man nämligen gjort delkurs ett en gång så behöver man inte göra om den, utan man kan bara söka delkurs två nästa gång den kursen anordnas.
 
Och nu är det alltså dags! Sommaren 2018 kommer andra delen av kursen anordnas igen och jag har ansökt till den. Denna gången är jag lite mer sugen på att verkligen komma in och göra klart hela min utbildning - men jag tror inte jag blir ledsen om jag inte kommer in heller. Då gör jag den bara ännu senare, tycker examinatorerna inte att jag klarar antagningsprovet så lär jag ju inte klara yrkesprovet heller, då är det bara att åka hem och träna mer. Men jag känner mig lite mer redo detta året, jag vet hur provet går till och vet lite mer vad jag ska tänka på. Däremot har jag väl inte fått helt den träningen som jag hade planerat, jag trodde att antagningsprovet skulle komma i vår någon gång istället för nu om ett par veckor. Men äsch, jag kör på ändå! Roligt detta året är att två av mina kollegor från Tunarp också kommer ansöka. Hade ju varit jätteskoj att få gå utbildningen tillsammans med dem. Men nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag och strax åka iväg mot stallet för att träna. Ha en bra dag allesammans!