Hannah Strandh

Vinterpäls och höstlöv

Söndag igen och jag tycker att veckorna går alldeles för fort. Inte långt kvar till jul nu och veckorna bara tickar på... Men livet rullar på med jobbet och allt annat. De flesta dagarna är bra men ibland blir jag sådär stressad över allt som ska göras igen. Hur som helst går det framåt med Queenie även om vi får lite bakslag i träningen ibland, som när hon blev rädd av att pallen välte när vi tränade att stå still vid den. Men det känns som att det har gått tillräckligt framåt nu för att boka en ny träning, och den kommer bli i veckan nu. Jag har fått låna transport av en vän i stallet, som passar bra ihop med vår bil och ändå är lite större än den jag lånade förra gången. Jobbet på ridskolan går bra och kommande två helger håller jag i ponnygruppen på våra föräldra-barn-kurser, ska bli jätteroligt!

På bilden ser ni vår något tjocka (läs väldigt tjocka) shetlandsponny Russin som är en av våra två shettisar och ett riktigt charmtroll. Hon låg och vilade ute i hagen häromdan när jag knäppte dessa korten. Hästarnas päls har börjat växa till sig ordentligt inför vintern och även Queenies. Jag kommer antagligen inte klippa henne och vill att hon ska sätta päls. Dock tycker jag hon har känts ganska trött flera dagar i rad så häromdan köpte jag B-vitamin och började ge henne, hoppas att det hjälper nu under pälssättningen och att hon blir lite piggare. 
 
Och eftersom ridningen med Queenie ligger på noll just nu när vi har tränat massa andra övningar som jag fick av tränaren som hjälper oss, så bestämde jag att ta några lektioner på ridskolehäst istället. Jag har ridit två lektioner nu, en hopplektion själv i torsdags och veckan innan dess ihop med min kompis Anna som har häst på samma lösdrift som Queenie går i. Måste säga att jag är jättenöjd med både lektionerna och det kändes riktigt bra. På hoppningen flög vi över 90 cm tydligen, jag och lilla ridskolehästen Maggan som är typ bara 1,50 i mankhöjd eller nåt. Och det kändes inte högt alls! Skönt att hoppningen känns bra trots att det var länge sedan jag var igång ordentligt med den. Nu ska jag snart sova och ladda upp inför en lååångt arbetsvecka som ligger framför. Godnatt alla fina läsare!