Hannah Strandh

Hösten är här
Ja, nu har verkligen hösten kommit på riktigt, i alla fall till min stad. Löven på träden börjar övergå i gult, orange och rött. Luften känns lite sådär frisk och krispig emellanåt. Ena dagen är det solsken och perfekt ridväder, andra dagen smattrar regnet ner och vädret är sådär perfekt för att sitta under en filt i soffan med en kopp te. Men hästen ska tas om hand ändå såklart. Mig gör det inget alls att hösten har kommit, jag gillar alla årstider. Och som man säger - det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Jag har flyttat mina gummistövlar till stallet och de används numera nästan varje dag. Hagarna är leriga och idag fick hästarna på lösdriften sin första smakportion hösilage för att börja vänja magarna tills vi om ett tag kör in en stor bal i hagen. 
 
Med Queenie går det jättebra just nu. Igår var jag och min kompis Anna ute på en lååång uteritt. Vi hade så trevligt även om vi lyckades hitta en väg som var mindre lämpad för ridning... Men hästarna skötte sig utmärkt ändå. Queenie tycker dock att backarna upp och ner var jättejobbiga så det kommer jag lägga mycket träning på framöver för att bygga mer musklar. Kan erkänna att även jag har träningsvärk idag från att stå upp i backarna. Idag blev det lite lugnare och jag tömkörde henne, testade ett nytt bett och körde ett ganska lugnt pass.
 
Livet rullar på i övrigt, jobbar på Tunarp och varvar det mest med förskolor. I kyrkan hade vi en fantastiskt gudstjänst igår, två av kyrkans tonåringar döptes och atmosfären vad så härlig. I lördags var jag ute med samma Anna på en restaurang som heter Pinchos. De serverar all mat i mini-portioner och så beställer man flera stycken - så rolig idé och så galet gott! Dit går jag gärna igen. Och nu har vi kommit hem från hemgrupp i kyrkan. Imorgon väntar en längre arbetsdag och Queenie ska nog få vila alternativt att vi tränar lite NH eller liknande. Godnatt världen!