Hannah Strandh

En bättre helg

Äntligen, äntligen har det börjat lossa i ridningen med min häst Queenie. I lördags bestämde jag mig för att rida ett pass i paddocken och se om hon skulle försöka sticka med mig eller inte. I början kändes det motigt för hon var stark och spänd vilket gör att jag automatiskt ger samma respons tillbaka tyvärr. Kändes som att hon var på väg att dra iväg några gånger men jag lyckades hindra det. Hade väl hunnit börja trava lite, bara några steg i taget och sen skritt igen för att hon ska lyssna på mig. Sedan dök en kvinna som har häst i samma stall upp och vi pratade en stund medan Queenie hyfsat tålmodigt stod still och väntade. Detta gjorde att jag tänkte på annat i några minuter än vilken häst jag satt på, och när jag sedan började skritta igen hade jag glömt bort att vara spänd och rädd för att hon skulle sticka - och plötsligt satt jag på en helt annan häst. Jag insåg hur mycket det är JAG som har spänt mig från början istället för hästen, och att mitt humör (precis som i all hantering) har smittat av sig på henne. Konstigt att man ens ska behöva komma på det på detta sättet, jag vet ju att det i princip alltid är ryttarens eget fel när något går snett. Men lättare sagt än gjort att hitta felen hos sig själv. Och det är svårt att slappna av när man en gång har blivit lite rädd på en viss häst men nu hade jag ju glömt bort lite vilken häst jag satt på. Efter att jag hade börjat slappna av mer kunde vi börja jobba tillsammans och vilken skillnad det blev! 

Vi kunde fortsätta jobba övergångar mellan skritt och trav men utan lika mycket anspänning i tyglarna. Jag kunde börja jobba henne i traven i flera varv utan att hon drog iväg med mig. Till slut vågade jag mig även på några galoppfattningar och lite galopp innan jag ganska snart saktade av till trav igen. Jag tror att om jag försöker hålla mig lugn och avslappnad, våga släppa efter lite i tygeln och jobba mycket med att det ska hända saker hela tiden så kommer det gå bättre. Om jag varierar övergångar, halter och olika ridvägar hela tiden så har hon alltid en ny uppgift att tänka på. Bättre trötta ut henne mentalt nu när hon inte är fullt igång än att låta henne springa sig trött liksom. Men såå härlig känsla att börja koppla med sin egen häst och känna att jag kommer klara av henne. Känslan jag fick i traven var liksom "detta var ju hästen som jag provred" och så har jag inte känt på länge. Så nu gäller det bara att fortsätta på rätt spår!
 
Igår var vi nere hos min familj på västkusten. Daniel och jag tog en sväng ner över dagen bara för att fira lite födelsedagar inom familjen och umgås. Vi åkte som vi brukar göra när det är fint väder till mammas och pappas sommarhus. Det var riktig sommar där nere och vi njöt av att vara vid havet och äta grillat till middag. Vi träffade nästan hela familjen med mamma, pappa, syster samt mormor och morfar. Min morfar tror jag är jättestolt över Daniel som har börjat plugga nu. Äntligen någon som följer i morfars fotstpår, haha!
 
Och så måste jag ju visa denna härliga, gigantiska solros också som min pappa har planterat åt min lillasyster vid sommarhuset. Den längsta var så galet hög, hade vuxit sig högre än någon i hela familjen! Ganska sjukt att en blomma kan bli så stor med så tjock och lång stjälk. Syrran visar stolt upp den!
 
Fick även jättefina presenter i efterskott och ett presentkort på Hööks som jag ska åka och shoppa lite för. Tänkte att jag kanske kan visa upp allt på bloggen eller Youtube sen. Härligt i alla fall att få liksom klämma ut det sista av sommaren innan hösten kommer. Jag satt med syrran och Daniel nere vid havet på de stora stenarna ett bra tag och doppade fötterna i vattnet. Det var lite för kallt i vattnet för att bada tyckte jag så det skippade vi. Det får bli mer bad nästa sommar helt enkelt. 
 
#1 - NORRSKEN EMMA

så fina bilder och fin häst =)

ha en bra måndag
kramizz

Svar: Tack! 😀 Ha en bra måndag du också!
Fru Strandh