Hannah Strandh

Supernöjd

Veckan som gått har varit ganska tung som ni säkert förstår, saknaden efter vår lilla katt som fick tas bort för snart en vecka sedan är stor. Man tänker på henne ofta men det är skönt att veta att vi gjorde allt vi kunde för henne i alla fall. Men trots sorgen kan man som tur är ändå glädjas åt annat emellanåt. Som idag till exempel när jag red min allra första lektion på min alldeles egna häst. Vilken känsla! Jag har ändå varit ganska pirrig inför detta, att ta med hästen till ridskolan och liksom "visa upp" henne där fastän jag inte alls är där jag vill vara med henne ännu i träningen. Men jag har insett att jag behöver ju verkligen hjälp med henne även fast det går väldigt mycket bättre nu än det gjorde för ett par månader sedan. 

Så jag tog mod till mig och bokade en lektion, och under veckan har jag promenerat ner henne till ridskolan och gått runt i miljön för att vänja henne lite. Målet idag var mest att komma till lektionen, hoppa upp på hästen och skritta lite. Haha, det var helt seriöst mitt mål för dagen! Jag tänkte liksom att om jag sätter låga mål första gången blir jag förhoppningsvis positivt överraskad. Kanske att det var aningen lågt satta mål, haha...! Men bra gick det och på bilderna ser ni en nöjd Hannah och en svettig Queenie som är på väg hem till stallet från ridskolan. Hon var otroligt duktig och kämpade på så gott hon orkade, hon är verkligen inte musklad och i bra kondition nu. Vi gjorde egentligen inget jobbigt utan filade på i alla gångarter på volt och min tränare Frida instruerade hur jag skulle göra för att få henne att jobba rätt. Inser i efterhand att det hade gjort mycket om jag hade börjat rida lektion på Queenie tidigare och inte väntat så länge... Lätt att vara efterklok. Lyd mitt råd och rid alltid, alltid, alltid regelbundet för tränare!
 
Hur som helst är jag jättenöjd och jag kunde rida i alla gångarter utan att Queenie försökte dra iväg. Lite spänd i den nya miljön men det är ju inte så konstigt. Det känns klart bättre med hackamore än med bett just nu så jag kommer nog fortsätta rida på det. Min duktiga lilla häst, nu vet jag ännu mer säkert att jag valde rätt häst och att det kommer gå att få henne riktigt bra! Nu är det bara att fortsätta att finslipa på detaljer och träna upp både henne och mig. Och förresten är hon stencool förbi all trafik som är på väg till ridskolan. Duktig!