Hannah Strandh

Klickerträning
Får be om ursäkt för att det var så länge sedan det kom upp en ny video på min youtube... Jag drog mig lite för att redigera denna videon för jag hade så sjuuukt mycket material att klippa i och sätta ihop. Men här är den äntligen, nästa video! Denna gången testar Queenie och jag att träna med klicker, vilket jag inte gjort förut men det var jätteroligt när vi väl fick det att fungera. Kommer definitivt fortsätta träna på detta sätt emellanåt, som variation mot den vanliga träningen. Om ni vill se hur det går för oss får ni titta på videon nedan.
 
 
På jobbet har jag haft uteritter idag, det blev dock inte helt som tänkt då ponnyn jag satt på blev jätteskrämd av en stor älg i skogen. Han slängde sig och gjorde en helomvändning, jag hann inte riktigt med utan flög av i farten men landade som tur var helt oskadd på fötterna. Ponnyer kan vända snabbt ska ni veta! Mina elever tyckte nog det var lite roligt att ridläraren trillade av för en gångs skull, haha... Synd att det inte går att förutse hur hästar ska reagera i olika sitautioner, det brukar gå bra att rida den ponnyn i täten men inte idag tydligen. Men hade inte den där älgen stått ivägen hade det antagligen gått som vanligt. Men alla vet väl att älgar kan förvandlas till stora eldsprutande drakar vilken sekund som helst!? Något i den stilen verkar i alla fall hästarna tro ibland...
 
 
Och hur går det med Queenie då? Jo, jag har inte kollat hältan i trav på några dagar utan bara låtit henne vila och hållit extra koll på henne. Vissa dagar har vi varit ute på promenader. Häromdagen stötte vi faktiskt på just en älg när vi var ute men min duktiga Queenie bara stod och kollade en stund, sedan vände vi hemåt för att inte störa den. Veterinären kommer ut imorgon eftermiddag för att titta på henne och jag hoppas få veta vad hältan har berott på samt om det blivit bättre/sämre. Håll tummarna för en god prognos så vi kan komma igång med ridning och annan träning igen!