Hannah Strandh

Queenie-träning

 Jag har haft en riktigt härlig påskhelg, tagit det lugnt och även haft gott om tid till min Queenie. På påskafton firade vi ihop med Daniels familj även om jag kom lite sent dit eftersom jag jobbade. Igår var vi på gudstjänst i kyrkan och idag har jag varit ledig, jätteskönt! 

 
Tänkte berätta lite kort om Queenies träning i helgen. I fredags red jag ju vilket jag skrev om i senaste inlägget, lördag fick hon vila förutom lite trickträning eftersom jag jobbade och var iväg på påsk- & födelsedagsfirande. Jag jobbar ju på att få henne att "bli kompis" med bettet och har köpt ett nytt äpplebett som jag har provat att ha på under ett par promenader. Då har jag tagit träns utan nosgrimma med äpplebettet, varit väldigt försiktig när jag satt på det och sedan tagit grimma ovanpå som jag har lett henne i. I söndags körde jag samma princip fast jag longerade istället. Jag har fått låna en kapson som jag testade för andra gången. Sadeln fick vara på med stigbyglarna hängande bara för att göra det till mer vardag för henne. Gick jättebra och hon verkar gilla bettet! Någon av kommande dagar ska jag tömköra med det och sedan testa att rida på det under torsdagens lektion.
 
Idag fick jag hjälp av en kompis att hålla i longerlinan medan jag red, och idag blev det nere i ridhuset för att jag skulle kunna jobba henne lite mer ordentligt i skritt och trav. Som ni ser på bilden ovan är paddocken inte helt ultimat just nu... Men snart är nog knölig is och snö borta och då blir det mer ordentliga träningspass i paddocken också. Gick i alla fall jättebra att rida idag, Queenie var jätteduktig och svettig efteråt. Härligt!