Hannah Strandh

Ridskolestart
Ridlägrena är slut för sommaren och nu börjar den lite mer normala vardagen dra igång igen. I måndags var jag och min man lediga och vi fortsatte med det stora projektet att få ordning i vårt förråd. Prio nummer ett var att åka och köpa hyllor och montera dessa vilket vi hann med. Det blev sådan skillnad bara att få bort alla prylar från golvet! Sedan kan vi rensa och sortera om bland alla saker allt eftersom. Jätteskönt! Dagen avslutades med ledarsamling inför terminen med ungdomarna i kyrkan och vi bollade många roliga idéer inför hösten. 
Igår och idag har jag haft stalltjänst på Tunarp men eftersom stallet går jättefort att sköta när hästarna fortfarande går i hagen dygnet runt så har jag haft tid för massa extra arbetsuppgifter. Bland annat så har jag ridit ett par ponnyer som behöver extra träning. Nu är jag jättetaggad för att få träffa båda gamla och nya ridskoleelever imorgon. Jag har varit ute i god tid med både utdelningen av ponnyer och planeringen för terminen. Torsdagsgruppernas planering är klar och lördagsgrupperna tänkte jag planera för på fredag. Har nog aldrig hänt att jag varit helt klar innan lektionerna sätter igång, haha! 
Med Queenie går det också bra, jag red en sväng igår med hjälp av en vän. Mot slutet tog jag några steg i skritt utan ledare också och det var inga problem. Dags att sätta igång mer på allvar med ridningen nu - måste börja få hjälp med att rida ut också. Jag kan inte traggla i paddocken på små spår när jag sätter igång henne och det märks att hon börjar tröttna på våra promenader när jag går till fots. Vi behöver börja rida ut helt enkelt och jag måste börja aktivera huvudet på henne mer så hon får jobba. Tänkte trickträna lite imorgon eventuellt... Imorgon har jag även bokat in en privatlektion i dressyr på ridskolehäst för att finslipa mig själv lite. Taggad på att träna ordentligt igen!